Δευτέρα, Φεβρουαρίου 06, 2017

Rothchild ΚΑΙ L'Oreal ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ

Η επικεφαλής εταιρικών υποθέσεων της επενδυτικής τράπεζας Rothchild & Co, κ. Caroline Nico, επιβεβαιώνει την συνάντηση του έλληνα Πρωθυπουργού με εκπροσώπους της τράπεζας. Σε επικοινωνία της HuffPost Greece με την Rothchild & Co, η κ. Nico επιβεβαίωσε ότι η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις 30 Ιανουαρίου, όμως η τράπεζα αρνήθηκε να παρέχει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ατζέντα της συνάντησης:

Rothschild & Co confirms that Greek Prime Minister Alexis Tsipras attended a meeting with them in Paris on 30 January 2017. Rothschild & Co will not make any further comment on this subject.

http://www.huffingtonpost.gr/

Στις πρόσφατες συναντήσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο Παρίσι, με τον πρόεδρο της L' Oreal Ζαν-Πολ Αγκόν και εκπροσώπους της Rotschild, αναφέρεται δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας Le Figaro.
 Το δημοσίευμα της Figaro έχει ως εξής: 
<<"Η L' Oreal ετοιμάζεται για μια σημαντική επένδυση στην Ελλάδα", το δελτίο Τύπου που έστειλε η ελληνική Κυβέρνηση, το Σάββατο το βράδυ, δίνει την ελπίδα για μια ανάσα. Σε μια Ελλάδα που έχει πληγεί από επτά χρόνια οικονομικής κρίσης, τόση ύφεση και ανεργία που αγγίζει το 24% του ενεργού πληθυσμού, η προοπτική της δημιουργίας θέσεων εργασίας είναι ένα καλό νέο. Η ανακοίνωση αυτή έρχεται να απαντήσει στην κριτική αναφορικά με ένα επίσημο ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα την περασμένη εβδομάδα στο Παρίσι, το οποίο απασχολεί έντονα τον ελληνικό Τύπο. 

Η φύση της επένδυσης της L' Oreal είναι εκείνη που ιντριγκάρει. Πράγματι, πρόκειται για ένα καλά κρυμμένο μυστικό. O Jean-Paul Agon, Πρόεδρος της γαλλικής αυτοκρατορίας των καλλυντικών επιβεβαιώνει τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι με τον Έλληνα Πρωθυπουργό - ο οποίος επίσης συναντήθηκε με εκπροσώπους των Rotschild, όπως επιβεβαιώνει και η επενδυτική τράπεζα - αλλά επισημαίνει ότι πρόκειται για "ιδιωτική συνάντηση. Κανένα σχόλιο για όσα συζητήθηκαν". 

Τίποτε καλύτερο για να διατηρηθεί το μυστήριο. Το πιο πιθανό, σύμφωνα με παρατηρητές, είναι ότι ο γαλλικός όμιλος θα μπορούσε να ενδιαφέρεται από τη γεωγραφική θέση της Ελλάδας, το μικροκλίμα της και το εξειδικευμένο προσωπικό. Σύμφωνα με άλλες πηγές της αγοράς, η L' Oreal σχεδιάζει εδώ και αρκετούς μήνες επενδύσεις στην Ελλάδα. Αν αυτό επιβεβαιωθεί, θα είναι ένα καλό σημάδι για τους ξένους επενδυτές, μια ενδεχόμενη ανάκαμψη.>>
ΑΠΕ

ΠΡΕΖΑ TV
6-2-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: