Παρασκευή, Φεβρουαρίου 17, 2017

WIKILEAKS: Η CIA ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΡΙΣΗ... ΜΕΣΩ ΓΑΛΛΙΑΣ

Παρακολουθήσεις για την πορεία της ελληνικής κρίσης πραγματοποιούσαν οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, όπως αποκάλυψαν την Πέμπτη τα Wikileaks.
 Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα, η CIA παρακολουθούσε οποιαδήποτε εξέλιξη σχετική με την ελληνική κρίση για περίπου 10 μήνες, από τις 21 Νοεμβρίου του 2011 ως τις 29 Σεπτεμβρίου 2012, έχοντας στο στόχαστρο της τα γαλλικά πολιτικά κόμματα.
Πρόκειται για την περίοδο κατά την οποία η χώρα πέρασε από την κυβέρνηση Παπαδήμου έως τις δύο εκλογικές αναμετρήσεις και τον σχηματισμό της κυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ.

Οι παρακολουθήσεις αυτές αφορούν το χρονικό διάστημα κατά το οποίο διεξήχθησαν προεδρικές εκλογές στη Γαλλία (Απρίλιος-Μάιος 2012).

Οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ αντλούσαν πληροφορίες για τον ρόλο της Γαλλίας, αλλά και της Γερμανίας στη διαχείριση της ελληνικής κρίσης.

Επιπλέον, η CIA επιδίωκε να μάθει «συγκεκριμένες προτάσεις και συστάσεις» που είχαν καταρτίσει τα γαλλικά κόμματα για την αντιμετώπιση της ευρύτερης κρίσης στην ευρωζώνη, που είχε ως επίκεντρο της Ελλάδα.

Οι έρευνες εστίαζαν στον Νικολά Σαρκοζί, στους Σοσιαλιστές του Φρανουσά Ολάντ και στο Εθνικό Μέτωπο της Μαρίν Λε Πεν.


https://issuu.com/tvxorissinora/docs/wikileaks-greece_1d42071343de08/2

TVXS.GR


ΠΡΕΖΑ TV
17-2-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: