Τετάρτη, Μαρτίου 01, 2017

ΣΕ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΟΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν την Πέμπτη 2 Μαρτίου τα δημόσια νοσοκομεία λόγω της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που έχει προκηρύξει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ), ενάντια στο νέο ασφαλιστικό νόμο. Την υποστήριξή του στην κινητοποίηση εκφράζει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) και καλεί τα μέλη του τόσο του Δημοσίου όσο και του Ιδιωτικού Τομέα να συμμετάσχουν στην απεργία και στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έχει προγραμματιστεί για τις 13:00 μ.μ. έξω από το υπουργείο Εργασίας. 


Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) αντιδρά στο νέο ασφαλιστικό νόμο που έχει τεθεί σε ισχύ από 1/1/17 απαιτώντας:

- την κατάργηση όλων των ασφαλιστικών νόμων με αποκλειστικά δημόσια, καθολική, υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση,

- την άμεση καταβολή των οφειλών του κράτους στην Κοινωνική Ασφάλιση, πλήρη κάλυψη από το κράτος των αποθεματικών των ταμείων, άμεση αποδέσμευση από το χρηματιστήριο,

- την ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά, άμεση λήψη μέτρων για την πρόληψη και αντιμετώπιση του επαγγελματικού κινδύνου και την προστασία της υγείας και ασφάλειας των υγειονομικών,

– την αποκατάσταση των μισθολογικών και ασφαλιστικών απωλειών, μείωση των εισφορών για τον κλάδο της σύνταξης και

– ενιαίο, καθολικό, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύγχρονο σύστημα Υγείας-Πρόνοιας, με αποκλειστική χρηματοδότηση από το κράτος. Κατάργηση των εισφορών των ασφαλισμένων στον κλάδο υγείας.

Εκτος του ΠΙΣ, την απεργιακή κινητοποίηση στηρίζει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) καλώντας τα μέλη τους σε αγωνιστική δράση ώστε «να αποσυρθεί ο νόμος Κατρούγκαλου για το ασφαλιστικό και να καταλάβει το υπουργείο Υγείας ότι πλέον δεν μπορούν να χρησιμοποιούν τους γιατρούς ως υποζύγια της κυβερνητικής πολιτικής», όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση της ΕΙΝΑΠ.

Την απεργία στηρίζει και το διοικητικό συμβούλιο της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας (ΕΟΟ) καλώντας τους οδοντιάτρους, και του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα Υγείας, να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Νέα συγκέντρωση εργολαβικών εργαζομένων

Παράλληλα, την Πέμπτη 2 Μαρτίου οι εργολαβικοί εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας στις 12:30 το μεσημέρι και στη συνέχεια θα κάνουν πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου.

Οι 8.000 εργολαβικοί εργαζόμενοι στις δομές Υγείας διαμαρτύρονται για τον τρόπο μοριοδότησης που προβλέπει ο Νόμος 4430/2016 για την πρόσληψη προσωπικού Καθαριότητας – Φύλαξης – Εστίασης, παρά τη συνάντηση που είχαν με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου.

«Αν και είπε ότι θα υπάρξουν κάποιες αλλαγές στη μοριοδότηση, οι οποίες θα ενταχθούν στο Νομοσχέδιο της Ψυχικής Υγείας, ξεκαθάρισε ότι δεν θα διασφαλίζουν την εργασία των υπαρχόντων εργολαβικών εργαζομένων», εξηγούν εκπρόσωποι τους σχολιάζοντας τις δηλώσεις του υπουργού Υγείας.

Μάλιστα καλούν τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να τοποθετηθεί ως προς το «τι διαφορετικό έχουν οι πρώην καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών, με τις καθαρίστριες των Νοσοκομείων που εργάζονται πολλά χρόνια μέσω εργολάβων».

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) με ανακοίνωσή της καλύπτει διευκολυντικές στάσεις εργασίας που θα αποφασίσουν τα σωματεία εργαζομένων, για τη συμμετοχή στη συγκέντρωση των εργολαβικών υπαλλήλων.

Μαίρη Μπιμπή  in.gr

ΠΡΕΖΑ TV
1-3-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: