Τετάρτη, Μαρτίου 01, 2017

Δ. ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Η ΝΔ ΣΤΗΝΕΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΠΕΥΔΕΙ ΝΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙ!

Με δύο tweets, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απαντάει σε σχετικά δημοσιεύματα που αναπαράγουν σημερινή ανακοίνωση της Ν.Δ. περί δήθεν διαφωνίας του υπουργού Οικονομικών με τον πρωθυπουργό για την τοποθέτηση του Ευ. Τσακαλώτου στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, με δεύτερη ανάρτησή του, κατηγόρησε τη ΝΔ ότι «έστησε» τα δημοσιεύματα ώστε εκ των υστέρων να επιτεθεί στην κυβέρνηση.

Η «ανακάλυψη» της ΝΔ


Νωρίτερα, κύκλοι της Νέας Δημοκρατίας ανέφερεαν ότι ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος (σ.σ.: εδώ η ομιλία του στην αρμόδιο Επιτροπή της Βουλής) «άδειασε το Μέγαρο Μαξίμου», καθώς υποτίθεται ότι «παραδέχθηκε τη διατήρηση υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων και άρα την λήψη μέτρων διαρκούς λιτότητας».

Κατά την ανάγνωση της ΝΔ, μείωση του αφορολόγητου και περικοπή συντάξεων, θα φέρουν την υπογραφή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του κυβερνητικού εταίρου, Πάνου Καμμένου. Όπως ανέφεραν οι πηγές του Μοσχάτου, μετά από την τοποθέτηση του υπουργού Οικονομικών στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, ο κ. Τσακαλώτος παραδέχθηκε τη διατήρηση υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων για πολλά χρόνια μετά το 2018. Οι κύκλοι της Ν.Δ. πρόσθεσαν ότι αυτό σημαίνει πρόσθετα μέτρα διαρκούς λιτότητας.

Επίσης, ανέφεραν ότι ο κ. Τσακαλώτος «άδειασε το Μέγαρο Μαξίμου επιβεβαιώνοντας όλους εκείνους που από τις 20 Φεβρουαρίου έκαναν λόγο για διάσταση Πρωθυπουργού -  υπουργού Οικονομικών: Ο κ. Τσακαλώτος παραδέχτηκε ότι δεν υπάρχει συμφωνία λέγοντας χαρακτηριστικά ότι "δεν ξέρω που θα κάτσει η διαπραγμάτευση».

Επιπροσθέτως, οι ίδιες πηγές έκαναν λόγο για «δημιουργική ασάφεια που θυμίζει εποχές Βαρουφάκη».

Οι κύκλοι της ΝΔ, πρόσθεσαν, κατά τη γνωσή ρητορική περί «ευθύνης της ελληνικής πλευράς για την καθυστέρηση» ότι «το κόστος στην καθυστέρηση του κλεισίματος των αξιολογήσεων είναι τεράστιο και υπενθυμίζουν ότι μέχρι σήμερα το γεγονός αυτό έχει κοστίσει:

Σε ένα 3ο, αχρείαστο, Μνημόνιο.

Στους κεφαλαιακούς περιορισμούς, που ακόμη υφίστανται.

Στο υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων, διάρκειας ενός αιώνα.

Στον οριζόντιο και αυτόματο «κόφτη».

Σε πρόσθετα μέτρα λιτότητας ύψους, μέχρι σήμερα, 9 δισ. ευρώ».

«Συμπερασματικά» επεσήμαναν οι ίδιες πηγές, «υποχωρήσεις συνεχώς και παντού, διαπραγματευτικές ήττες και ψέματα είναι το τρίπτυχο της κυβερνητικής αποτυχίας». 

left.gr

ΠΡΕΖΑ TV
1-3-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: