Δευτέρα, Μαρτίου 06, 2017

«Η ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΕΙ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΣΤΑΤ, ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ, ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΤΟΥ ΑΠΡΙΛΙΟΥ» ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στο ερώτημα αναφορικά με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα η ΕΛΣΤΑΤ, πηγές της κυβέρνησης -μετά την ολοκλήρωση του υπουργικού συμβουλίου, όπου δεν συζητήθηκε η διαπραγμάτευση αλλά μόνο το στρατηγικό σχέδιο για την παραγωγική ανασυγκρότηση- σχολίαζαν ότι η Κομισιόν υποβαθμίζει τα στοιχεία, είναι προσωρινά, περιμένουμε τα στοιχεία του Απριλίου. 


Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι βασικός στόχος για την ολοκλήρωση της τεχνικής συμφωνίας παραμένει το επόμενο Eurogroup, το οποίο είναι προγραμματισμένο για τις 20 Μαρτίου. Επίσης, υπογραμμίζουν ότι η συμφωνία πρέπει να είναι συνολική: Να κλείσει το Staff Level Agreement και στη συνέχεια οι συζητήσεις σχετικά με τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος. Ανέφεραν, ακόμη, ότι στη σημερινή συνάντηση με τα τεχνικά κλιμάκια θα υπάρξει ανασκόπηση για την πρόοδο στις διαπραγματεύσεις και τα επόμενα βήματα.

Ως προς το αντικείμενο της σημερινής συνεδρίασης, ο υπουργός Οικονομίας, Δημήτρης Παπαδημητρίου, παρουσίασε το εκτενές κείμενο, το οποίο θα αποτελεί τη βάση του στρατηγικού σχεδίου για την παραγωγική ανασυγκρότηση, που θα συνδιαμορφωθεί μετά από ευρεία διαβούλευση με τους παραγωγικούς φορείς σε κεντρικό και περιφερειακό επίπεδο, με το χρονοδιάγραμμα των βημάτων που περιέγραψε ο πρωθυπουργός στην εισαγωγική τοποθέτησή του. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στόχος είναι το υπουργικό συμβούλιο να συνεδριάζει την πρώτη Δευτέρα κάθε μήνα.
left.gr
   


ΠΡΕΖΑ TV
6-3-2017

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΒΑΛΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΑΝΕΝΑ "ΓΕΩΡΓΙΟΥ" ΝΑ ΣΑΣ ΤΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΙ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΤΑ ΠΩΣ ΒΟΛΕΥΕΙ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΜΑΣΟΝΟΥΣ?
Η ΤΟΝ ΕΧΕΤΕ ΗΔΗ ΚΑΙ ΤΑ ΔΗΘΕΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΣΤΑΤ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΒΟΛΕΥΟΥΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΙΕΣΕΤΕ ΠΑΛΙ?