Πέμπτη, Μαρτίου 23, 2017

ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΑΠΟ ΜΕΤΑΚΛΗΤΟΙ ΕΓΙΝΑΝ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

Παρά το γεγονός ότι ο Κανονισμός της Βουλής το απαγορεύει, για τρεις μετακλητούς υπαλλήλους οι συμβάσεις μετατράπηκαν σε αορίστου χρόνου, αναφέρει η «Καθημερινή», δημοσιεύοντας και τα σχετικά έγγραφα. 

Επί της ουσίας πρόκειται για μετακλητούς υπαλλήλους οι οποίοι παραιτήθηκαν από τη συγκεκριμένη θέση για να διοριστούν μετά ως υπάλληλοι αορίστου χρόνου στη Βουλή.

Η πρώτη περίπτωση έχει σχέση με απόφαση διορισμού «σε υπάρχουσα κενή οργανική θέση με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου» για πρόσωπο το οποίο το προηγούμενο διάστημα εργαζόταν ως μετακλητή στο γραφείο του Ειδικού Γραμματέα της Βουλής Κ. Βασιλάκη.

Η δεύτερη περίπτωση αφορά πράξη διορισμού σε θέση ΙΔΑΧ με ημερομηνία 14/3/2017. Το πρόσωπο αυτό αρχικά εμφανίζεται να έχει προσληφθεί ως μετακλητή στο γραφείο της τέως προέδρου, στις 21/4/2015. 


Ακολούθως εκδίδεται διαπιστωτική πράξη απόλυσής της στις 14/10/2015, όταν έχουμε πλέον και τη λήξη της θητείας της τέως Προέδρου. Δέκα ημέρες αργότερα όμως, η ίδια υπάλληλος επαναπροσλαμβάνεται εκ νέου ως μετακλητή υπάλληλος στο γραφείο αυτή τη φορά του νέου Ειδικού Γραμματέα, όπου και φαίνεται να παραμένει έως να γίνει ΙΔΑΧ. 

Η τρίτη περίπτωση αφορά υπάλληλο που εμφανιζόταν να είναι ως τις 14/10/2015 μετακλητή στο γραφείο του τέως γ.γ. Γ. Θαλάσση. 

Τα έγγραφα που δημοσιεύει η εφημερίδα δείχνουν πως οι αποφάσεις ελήφθησαν με υπογραφή του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση. 

Υπενθυμίζεται ότι ο Κανονισμός της Βουλής ορίζει πως «απαγορεύεται η μετατροπή της εργασιακής σχέσης του μετακλητού υπαλλήλου που επάγεται διορισμό σε οργανική ή προσωποπαγή θέση μονίμου ή ιδιωτικού δικαίου προσωπικού της Βουλής». 

Η εν λόγω απαγόρευσε αποσκοπεί ακριβώς στο να αποτραπεί η μαζική μονιμοποίηση μετακλητών για την εξυπηρέτηση πολιτικών σκοπιμοτήτων. in.gr

ΠΡΕΖΑ TV
23-3-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: