Πέμπτη, Μαρτίου 30, 2017

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΡΕΧΕΙ ΝΑ ΝΟΜΟΘΕΤΗΣΕΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ

Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες. Όλα τα δεδομένα από το κυβερνητικό στρατόπεδο συγκλίνουν στην ολοκλήρωση της συμφωνίας για την δεύτερη αξιολόγηση. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, η κυβέρνηση προχωρά με γοργούς ρυθμούς και στην νομοθετική ολοκλήρωση της συμφωνίας. 

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Βήματος, το απόγευμα της Πέμπτης ή το αργότερο την Παρασκευή θα αναζητηθεί μεταξύ κορυφαίων κυβερνητικών παραγόντων, η διαδικασία νομοθετικής πρωτοβουλίας της κυβέρνησης. 


Πρωτεύοντα ρόλο θα έχουν οι κκ Παπαγιαννάκος, Λιάκος αλλά και κορυφαίοι υπουργοί της κυβέρνησης. 

Ουσιαστικά πρόκειται για το επόμενο βήμα της συμφωνίας και κλειδώνει αύμφωνα με τα λεγόμενα του κυβερνητικού εκπροσώπου περί νομοθετικής πρωτοβουλίας, χρονικά, μεταξύ του SLA και της ολοκλήρωσης της τυπικής συμφωνίας που κατά πάσα πιθανότητα είναι η 22α Μαΐου, καθώς προηγείται η εαρινή σύνοδος του Δ.Ν.Τ. που θα πραγματοποιηθεί στις 21-23 Απριλίου, στη Νέα Υόρκη. 

Επίσης, κινητοποιείται και ο κομματικός μηχανισμός. Την Πέμπτη το απόγευμα ήταν να συγκληθεί συνεδρίαση της πολιτικής γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία όμως τελικά αναβλήθηκε για το Σάββατο.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του ανώτατου καθοδηγητικού οργάνου του κόμματος θα γίνει ενημέρωση για τους όρους της συμφωνίας και θα ληφθεί η απόφαση για τη σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής στην οποία, θα κληθεί να συμμετέχει και η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.  IN.GR

ΠΡΕΖΑ TV
30-3-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: