Παρασκευή, Μαρτίου 17, 2017

ΠΟΥ ΕΣΤΙΑΖΟΥΝ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΓΙΔΕΥΜΕΝΟΥΣ ΦΑΚΕΛΟΥΣ ΣΕ ΣΟΙΜΠΛΕ ΚΑΙ ΔΝΤ

Στο πώς οι δύο παγιδευμένοι φάκελοι πέρασαν τους ελέγχους και έφτασαν από την Ελλάδα στο γραφείου του Γερμανού υπουργού Οικονομικών αλλά και στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι στρέφονται οι έρευνες των ελληνικών αρχών.

Χθες, Πέμπτη, ένας φάκελος με εκρηκτική ύλη έφτασε στα γραφεία του ΔΝΤ, στη γαλλική πρωτεύουσα, κι έσκασε στα χέρια μιας διοικητικής υπαλλήλου, τραυματίζοντας την ελαφρά στο πρόσωπο, σημαίνοντας συναγερμό στις γαλλικές αρχές. Στον φάκελο βρέθηκαν υπολείμματα από ελληνικά γραμματόσημα, ενώ υποτιθέμενος αποστολέας ήταν ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας.


Είχε προηγηθεί η αποστολή παγιδευμένου φακέλου στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος εντοπίστηκε εγκαίρως, και στον οποίο αναφερόταν ως υποθετικός αποστολέας ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης.

Την ευθύνη για την αποστολή της επιστολής – βόμβα στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών ανέλαβε με ανάρτηση της στο indymedia η Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς, ενώ την ευθύνη για την έκρηξη στα γραφεία του ΔΝΤ δεν έχει αναλάβει έως τώρα κάποια οργάνωση, με τις ελληνικές αρχές ωστόσο να υποπτεύονται ότι πιθανόν να αποτελεί δράση της ίδιας οργάνωσης.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας και ο αρχηγός της ΕΛΑΣ αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, είχαν σήμερα συνάντηση με τον Βασίλη Κικίλια, για να συζητήσουν για το συμβάν.

Μετά τη συνάντηση, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ανέφερε ότι οι έρευνες εστιάζουν στο πως οι δύο φάκελοι πέρασαν από τους ελέγχους στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής πραγματοποίησαν επίσκεψη στο αεροδρόμιο όπου σε συνεργασία με υπαλλήλους της εταιρείας που έχει την ευθύνη των ελέγχων, μέσω υπερσύγχρονων μηχανημάτων που αγοράστηκαν πριν 3 μήνες, έλεγξαν τις τελευταίες καταγραφές, χωρίς να υπάρξει κάποιο αξιόλογο στοιχείο. Μιλώντας στον ρ/σ «Παραπολιτικά» ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, Βασίλης Αλεβιζόπουλος, σημείωσε πάντως πως ο έλεγχος τέτοιων πακέτων στο αεροδρόμιο γίνεται κυρίως από ιδιώτες σεκιουριτάδες, οι οποίοι είναι μάλιστα και χαμηλόμισθοι.

Όπως ανέφερε στους δημοσιογράφους ο κ. Τόσκας πιθανολογείται ότι δεν κατέγραψαν τους παγιδευμένους φακέλους λόγω της πολύ μικρής ποσότητας και τους είδους της εκρηκτικής ύλης.

Πιο συγκεκριμένα, είπε πως για το φάκελο προς τον κ. Σόιμπλε, για τον οποίο υπάρχουν στοιχεία, καθώς ο άλλος έχει καταστραφεί από την έκρηξη, προκύπτει ότι οι δράστες χρησιμοποίησαν ποσότητα εκρηκτικής ύλης για πυροτεχνήματα, βάρους 31 γραμμαρίων, η οποία δεν χρειάζεται πυροκροτητή για να εκραγεί, αλλά απλώς προκαλείται ανάφλεξη, γι' αυτό ίσως δεν εντοπίστηκε.

Στο μεταξύ, έπειτα από απόφαση των Ελληνικών Ταχυδρομείων διενεργείται εξονυχιστική έρευνα για να διαπιστωθούν οι ενδεχόμενες αβλεψίες από πλευράς της εταιρίας η οποία έχει αναλάβει, σύμφωνα με όλες τις νόμιμες προδιαγραφές, τον έλεγχο για τις ταχυδρομικές αποστολές που διακινούνται αεροπορικώς προς το εξωτερικό.

Το ερώτημα τώρα είναι το αν έχουν σταλεί και άλλοι τέτοιοι φάκελοι, αλλά από τη μέχρι στιγμής έρευνα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας δεν έχουν προκύψει στοιχεία που να επιβεβαιώνουν αυτή την εκδοχή.  

LEFT.GR

ΠΡΕΖΑ TV
17-3-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: