Κυριακή, Μαρτίου 12, 2017

ΜΑΥΡΗ ΑΓΟΡΑ ΣΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ

Του Δημήτρη Μπαλή
Μέχρι τώρα γνωρίζαμε για «μαύρη αγορά» σε αγαθά που δεν έχουν επάρκεια στην αγορά ή ακόμα και σε εισιτήρια θεαμάτων όπου υπάρχει μεγάλη ζήτηση και soldout.
Τώρα μαθαίνουμε ότι ακόμα και στα εισιτήρια του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης, υπάρχει μαύρη αγορά.
Η αρμόδια υπηρεσία του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων, διαπίστωσε ότι μέσω της ιστοσελίδας getyourguide.com πωλούνται εισιτήρια για επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης Αθηνών προσαυξημένα κατά 7 ευρώ, τα οποία έχουν αγοραστεί από ταξιδιωτικό γραφείο της Αθήνας.

Η αλήθεια είναι ότι το κανονικό εισιτήριο για την Ακρόπολη κοστίζει 20 ευρώ, ωστόσο από πέρυσι καθιερώθηκε μειωμένο εισιτήριο κατά 50%, ήτοι 10 ευρώ, για την χειμερινή περίοδο, δηλαδή 1 Νοεμβρίου – 31 Μαρτίου.
Κατά συνέπεια, η εν λόγω ιστοσελίδα ή πωλούσε πριν την περίοδο μείωσης των τιμών, φθηνότερα το εισιτήριο, προκειμένου να εξυπηρετήσει τους πελάτες της (καλοπροαίρετη άποψη) ή γνώριζε για τη μειωμένη τιμή και απλά κράτησε την τιμή των 17 ευρώ για να βγάλει κέρδος 7 ευρώ.
Πάντως, η ιστοσελίδα δεν φαίνεται να αναφέρει ότι αγοράζοντας μέσω αυτής εισιτήρια οι επισκέπτες, με ακριβότερη τιμή, απολαμβάνουν προτεραιότητα στην είσοδο, όπως υποστήριξαν ορισμένοι μεμονωμένοι εξ αυτών κατά την προσέλευσή τους στην είσοδο.
Με ανακοίνωσή του το ΤΑΠ, που είναι αρμόδιο για τους αρχαιολογικούς χώρους, διευκρινίζει ότι καμία προτεραιότητα δεν εξασφαλίζεται σε μεμονωμένους επισκέπτες που αγοράζουν τα εισιτήριά τους από τη συγκεκριμένη, αλλά και από οποιαδήποτε άλλη ιστοσελίδα.
Πηγή: driveandtravel.gr
ΠΡΕΖΑ TV
12-3-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: