Δευτέρα, Μαρτίου 27, 2017

ΤΣΙΠΡΑΣ: 'ΕΓΩ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΩ'-ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΙΠΕΣ ΛΕΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΖΕΥΟΝΤΑΙ ΜΕΤΑ

“Εγώ εργασιακό μεσαίωνα στην Ελλάδα δεν ψηφίζω”. Με τη φράση αυτή ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ξεκαθάρισε σύμφωνα με πληροφορίες στους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά τη Σύνοδο Κορυφής της Ρώμης, τη βασική κόκκινη γραμμή της κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση που συνεχίζεται.


Ο πρωθυπουργός ζήτησε επίσης τη συμμαχία των σοσιαλιστών απέναντι στις πιέσεις της Γερμανίας μέσω Eurogroup, λέγοντας στους ηγέτες των σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων κατά τη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος την Παρασκευή: “Το Eurogroup συνεδριάζει και αποφασίζει σε αυτό το Βερολίνο. Κάποιες χώρες φαίνεται πως έχουν πολύ μεγαλύτερες εξουσίες από τις υπόλοιπες”.
Κυβερνητικές πηγές επιβεβαίωναν εξάλλου την επίθεση των χωρών του Νότου στον πρόεδρο του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, καθώς δυσαρέσκεια για τις περίφημες δηλώσεις του πως ο νότος έφαγε χρήματα σε ποτό και γυναίκες εξέφρασαν μεταξύ άλλων οι πρωθυπουργοί της Ιταλίας, της Μάλτας και της Πορτογαλίας.
Οι ίδιες πηγές διέψευδαν ότι υπάρχει κάποια συμβιβαστική πρόταση, που να έχει κατατεθεί από την ελληνική πλευρά, καθώς όπως έλεγαν τα θέματα είναι πολλά και όχι ένα, για να αντιμετωπιστούν συνολικά. Προσέθεταν ότι δεν αναμένεται ούτε μέσα στις επόμενες ώρες κάτι συγκεκριμένο ως συνολική απάντηση από την ελληνική πλευρά, αλλά ότι συνεχίζονται οι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις. Τόνιζαν ότι βαρόμετρο είναι τα εργασιακά, στα οποία περιμένουν πιο συγκεκριμένες απαντήσεις.
Φαίνεται πάντως ότι η διαπραγμάτευση κινείται στη λογική η ελληνική πλευρά να “δώσει” στα ενεργειακά ώστε να πάρει τα εργασιακά.   
http://news247.gr/ 

ΠΡΕΖΑ TV
27-3-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: