Τετάρτη, Μαρτίου 15, 2017

ΣΤΑ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ...

Η υπόθεση που εκδικάζεται αύριο στα δικαστήρια της Πάτρας αφορά περιστατικό που διαδραματίστηκε μέσα στα γραφεία της Ασφάλειας Πατρών και περιέχει εκατέρωθεν μηνύσεις ανάμεσα σε αστυνομικούς και πολίτη που δέχτηκε άγριο ξυλοδαρμό και βασανισμό.

Στο εδώλιο κάθεται πρώτα το θύμα αυτού του ξυλοδαρμού, αντιμετωπίζοντας κατηγορίες όπως αντίσταση κατά της αρχής και πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών, ενώ αργότερα θα εκδικαστεί και η δική του μηνυτήρια αναφορά.

Οσοι βιαστούν να υποθέσουν ότι έχουμε να κάνουμε με ακόμα μία ιστορία αστυνομικής βίας στη γνωστή αλυσίδα περιστατικών κατά κάποιου αναρχικού ή πρόσφυγα ή μετανάστη στα φραουλοχώραφα ή ψυχικά ασθενούς ή Ρομά, θα εκπλαγούν.


Αυτή τη φορά η βία και τα καταγγελλόμενα βασανιστήρια αφορούν έναν πολίτη που δεν ανήκει στις ευάλωτες αυτές κατηγορίες. Ανήκει σε μια οικογένεια της οποίας δύο μέλη υπηρετούν στην ΕΛ.ΑΣ. και στο πυροσβεστικό σώμα.

Οπως περιγράφει ο Α.Κ., του έβαλαν πλαστική ταινία στα πόδια και διπλές χειροπέδες, τον στρίμωξαν σε μια ντουλάπα κι άρχισαν να τον χτυπούν δεμένο χειροπόδαρα. Του πάτησαν τον σβέρκο, του κατέβασαν το παντελόνι και τον χτυπούσαν αλύπητα στα οπίσθια.

Του ακούμπησαν στη συνέχεια το κλομπ στον πρωκτό και τράβηξαν φωτογραφίες λέγοντάς του ότι θα τις κυκλοφορήσουν στο διαδίκτυο.

• Πλήρες ρεπορτάζ στην «Εφημερίδα των Συντακτών» που κυκλοφορεί σήμερα, Τετάρτη 15 Μαρτίου.  

Γιάννης Μπασκάκης, Αντα Ψαρρά
http://www.efsyn.gr
ΠΡΕΖΑ TV
15-3-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: