Τετάρτη, Μαρτίου 15, 2017

ΣΥΝΤΟΜΑ Η ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΙΟΘΕΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΔΟΧΗ

Έγγραφο της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας που διαβιβάστηκε στη Βουλή, ρίχνει φως στο ζήτημα του αριθμού των βρεφών που έχουν εγκαταλειφθεί στα νοσοκομεία της χώρας.

Το έγγραφο διαβιβάστηκε στις 9 Μαρτίου, έπειτα από ερώτηση που είχε καταθέσει ο βουλευτής της ΝΔ, Μάριος Σαλμάς, με την οποία ζητούσε να ενημερωθεί ποιος είναι ο αριθμός των βρεφών που βρίσκονται εγκαταλελειμμένα στα νοσοκομεία της χώρας και ποιο είναι το σχέδιο της κυβέρνησης για την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου, για τις διαδικασίες αναδοχής και υιοθεσίας.

Η κ. Φωτίου αναφέρει ότι ο αριθμός των εγκαταλελειμμένων στα νοσοκομεία βρεφών είναι διαρκώς μεταβαλλόμενος, καθώς από τη μια καταγράφονται νέα περαστικά εγκατάλειψης και από την άλλη καταβάλλεται τεράστια προσπάθεια από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την απομάκρυνσή τους από το νοσοκομειακό περιβάλλον. 


Ο βουλευτής της ΝΔ ζητούσε να ενημερωθεί, επίσης, ποιος είναι ο αριθμός των παιδιών που φιλοξενούνται σε ιδρύματα που έχουν αποστολή την ολοκλήρωση των διαδικασιών υιοθεσίας και αναδοχής των παιδιών αυτών. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία, «στο σύνολο των ιδρυμάτων που λειτουργούν στη χώρα, ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ, τα παιδιά που φιλοξενούνται σε αυτά, ηλικίας 0-18 ετών, είναι περίπου 2.000».

Ως προς τον σχεδιασμό αναμόρφωσης του θεσμικού πλαισίου, η υπουργός ενημερώνει ότι σε συνεργασία με το υπουργείο Δικαιοσύνης, ετοιμάζεται νομοθετική παρέμβαση με την οποία θα τεθούν κανόνες για την καταγραφή των παιδιών προς υιοθεσία ή αναδοχή, των υποψήφιων θετών ή ανάδοχων γονιών, των δομών φιλοξενίας των παιδιών μέχρι την αναδοχή ή την υιοθεσία και θα αναβαθμιστούν οι σχετικές υπηρεσίες του υπουργείου, των Περιφερειών και των Δήμων.  in.gr

ΠΡΕΖΑ TV
15-3-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: