Τετάρτη, Μαρτίου 29, 2017

ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟ ΚΕΕΛΠΝΟ ΠΡΟΑΝΗΓΓΕΙΛΕ Ο ΠΟΛΑΚΗΣ

«Τσουνάμι» αποκαλύψεων προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, μιλώντας απόψε στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου. Ο Πολάκης αναφέρθηκε στον διαγωνισμό για προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ και την δικαστική εξέλιξη, μετά από μήνυση των βουλευτών της ΝΔ, Άδωνη Γεωργιάδη και Κώστα Τζαβάρα.

«Προκηρύξαμε το διαγωνισμό για την κάλυψη των κενών κρεβατιών εντατικής, πέρυσι τον Μάιο, με χρηματοδότηση από το ΚΕΕΛΠΝΟ, για 100 γιατρούς και 400 νοσηλεύτριες. Κατατέθηκαν 200 αιτήσεις γιατρών. Μάθαμε ότι κατά την διάρκεια της επεξεργασίας των αιτήσεων ακολουθείτο το παλαιό σύστημα από τον παραμηχανισμό που συνέχιζε να εμφιλοχωρεί στο ΚΕΕΛΠΝΟ, δηλαδή, να κάνει μοριοδότηση με βάση τα μπιλιετάκια που είχε μάθει αυτός ο μηχανισμός να του στέλνουν στο παρελθόν», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας και πρόσθεσε:


«Είχαμε ηθική, νομική και πολιτική υποχρέωση να ελέγξουμε αν ισχύουν αυτές οι κατηγορίες. Ζητήσαμε λοιπόν εμείς, και είναι τιμή μας και καμάρι μας που το κάναμε, από τη διοίκηση του ΚΕΕΛΠΝΟ να μας αποστείλει τους φακέλους και την κατάταξη που είχαν κάνει, για να δούμε αν όντως ισχύει. Και ω του θαύματος τι αποκαλύφθηκε; Ότι σε 205 αιτήσεις είχαν υπάρξει 88 «λάθος» μοριοδοτήσεις. Δηλαδή, άνθρωποι που δεν είχαν μεταπτυχιακό φαίνονταν να έχουν μεταπτυχιακό, άνθρωποι που είχαν μεταπτυχιακό, δεν είχαν μοριοδοτηθεί και λάθος χρόνοι προϋπηρεσίας και λάθος σειρά κατάταξης. Οι άνθρωποι που έκαναν τον έλεγχο λοιπόν, υπέδειξαν τις 88 περιπτώσεις και ζήτησαν από το ΚΕΕΛΠΝΟ να τα διορθώσει. Και αυτό έγινε. Και η επιτροπή του ΚΕΕΛΠΝΟ αυτό έβγαλε, διότι για πρώτη φορά εφαρμόστηκαν στο ΚΕΕΛΠΝΟ κριτήρια του ΑΣΕΠ και μοριοδότηση».

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας αναφέρθηκε και στην εξέλιξη μετά τη μήνυση που είχαν καταθέσει κατά του Παύλου Πολάκη οι Άδωνις Γεωργιάδης και Κώστας Τζαβάρας. Και ανέφερε ότι αυτή υποβλήθηκε, επειδή η κυβέρνηση άγγιξε το… άγιο δισκοπότηρο του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Παράλληλα, επισήμανε ότι ενώ αρχικά ο εισαγγελέας πρωτοδικών είπε ότι πρέπει να τεθεί στο αρχείο, η υπόθεση πήγε στον εισαγγελέα εφετών που ασκεί δίωξη για τρία κακουργήματα και ένα πλημμέλημα στους υπαλλήλους που έκαναν τον έλεγχο. «Αυτό έχει γίνει. Είναι ο ίδιος εισαγγελέας που αρχειοθέτησε την υπόθεση Siemens, ΟΣΕ και αυτός που χειρίστηκε το διεθνές ένταλμα του Χριστοφοράκου», είπε ο Παύλος Πολάκης. 
απε

ΠΡΕΖΑ TV
29-3-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: