Τετάρτη, Μαρτίου 22, 2017

Ο Γ. ΝΤΑΙΣΕΛΜΠΛΟΥΜ ΔΕΝ ΖΗΤΑΕΙ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΤΟ, ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΤΑ

Μετά την κατατρόπωση του κόμματός του στις ολλανδικές εκλογές και ενώ αναμένεται να αποχωρήσει τους επόμενους μήνες από το υπουργείο Οικονομικών ο Γερούν Ντάισελμπλουμ φαίνεται να έχει χάσει τον αυτοέλεγχο.

Αυτό δείχνει η χθεσινή δήλωσή του στη Frankfurter Allgemeine Zeitung, με την οποία ο πρόεδρος του Eurogroup ισχυρίστηκε ότι οι νότιοι έφαγαν τα λεφτά τους στο αλκοόλ και στις γυναίκες(!)

«Στη διάρκεια της κρίσης στην ευρωζώνη οι χώρες του βορρά έδειξαν αλληλεγγύη στις χώρες που αντιμετώπιζαν κρίση. Εγώ, ένας σοσιαλδημοκράτης, πιστεύω ότι η αλληλεγγύη είναι εξαιρετικά σημαντική. Όμως αυτός που τη ζητά έχει και υποχρεώσεις. Δεν μπορώ να σπαταλάω όλα μου τα χρήματα για σναπς και γυναίκες και στη συνέχεια να ζητώ υποστήριξη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Eurogroup, η θητεία του οποίου ολοκληρώνεται την 1η Ιανουαρίου 2018.


Επικρίσεις

«Αναρωτιέμαι πραγματικά πώς ένας άνθρωπος με τέτοιες απόψεις μπορεί ακόμη να θεωρείται ικανός να είναι πρόεδρος του Eurogroup», απάντησε ο επικεφαλής της ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατικών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Ιταλός Τζιάνι Πιτέλα.

Ο ίδιος εκτίμησε ότι οι δηλώσεις του Ντάισελμπλουμ ήταν «απρεπείς», «σοκαριστικές» και «μεροληπτικές εις βάρος των χωρών του νότου της Ευρώπης».

Ο Πορτογάλος υπουργός Εξωτερικών, σοσιαλιστής Αουγκούστο Σάντος Σίλβα, δήλωσε από την πλευρά του ότι οι δηλώσεις Ντάισελμπλουμ είναι «απολύτως απαράδεκτες», εκτιμώντας ότι «δεν είναι σε θέση να παραμείνει επικεφαλής του Eurogroup».

Από την Ισπανία αντέδρασαν ο υπουργός Οικονομικών Λουίς ντε Γκίντος («Πιστεύω ότι είναι ένα ατυχές σχόλιο»), ο οικολόγος ευρωβουλευτής Έρνεστ Ουρτασούν («Οι δηλώσεις αυτές είναι αξιοθρήνητες. Ίσως είναι αστείο για εσάς, αλλά εγώ δεν πιστεύω ότι είναι (αστείο)») και ο ευρωβουλευτής Γκαμπριέλ Μάτο («Ο Ντάισελμπλουμ έχει χάσει την ουδετερότητα και την αξιοπιστία του»).

Ωστόσο, ο επικεφαλής του Eurogroup αρνήθηκε να ανακαλέσει.

«Όχι, σίγουρα όχι», απάντησε σε ευρωβουλευτή που τον κάλεσε, ενώπιον επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου, να ζητήσει συγγνώμη.

«Αυτή η δήλωση είχε στόχο να ξεκαθαρίσει απολύτως τι σημαίνει αλληλεγγύη κατά τη γνώμη μου», εξήγησε.  
http://www.efsyn.gr/

ΠΡΕΖΑ TV
22-3-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: