Δευτέρα, Μαρτίου 27, 2017

ΑΠΑΝΘΡΩΠΗ ΑΛΗΤΕΙΑ ΠΟΛΑΚΗ: ΚΟΒΕΙ ΤΙΣ ΧΗΜΕΙΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΒΟΛΟΥ ΩΣΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΞΕΣΚΑΡΤΑΡΙΣΜΑ

ΑΝΤΙ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΤΑΞΗ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΒΟΛΟΥ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΘΟΥΝ ΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ...
ΟΙ ΤΣΟΓΛΑΝΑΡΑΔΕΣ ΤΟΥ ΥΠ.ΥΓΕΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΠΟΛΑΚΗ...ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΞΕΣΚΑΡΤΑΡΙΣΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΕΙΔΩΝ ΡΕΜΟΥΛΕΣ ΣΤΙΣ ΧΗΜΕΙΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ...ΔΙΑΚΌΠΤΟΝΤΑΣΤΕΣ!
ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΣΤΟ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΧΗΜΕΙΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ...ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΑΙΖΕΙ...

Επιβεβλημένη χαρακτηρίζει το υπουργείο Υγείας την περικοπή ενδοφλέβιων θεραπειών σε πάσχοντες από καρκίνο στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου, που κατήγγειλε την περασμένη εβδομάδα 
ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Μπουκώρος. Σε ανακοίνωση που εξεδόθη από το Γραφείο Τύπου του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, αφήνεται να εννοηθεί ότι πρόκειται για σπατάλη δημόσιου χρήματος και παρέχεται πλήρης κάλυψη στην απόφαση της διοίκησης του νοσοκομείου.


Συγκεκριμένα, σύμφωνα με στοιχεία που επικαλείται το υπουργείο Υγείας, «στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου το 2016 πραγματοποιήθηκαν 5.130 συνεδρίες χημειοθεραπείας, σε 2.306 ασθενείς και το συνολικό κόστος της φαρμακευτικής δαπάνης ήταν 2.457.006,00 €. Δηλαδή το κόστος των φαρμάκων ανά συνεδρία ήταν 478,95 €. Για το 2017, μέχρι σήμερα, πραγματοποιήθηκαν 1.317 συνεδρίες, σε 362 ασθενείς, με τη συνολική φαρμακευτική δαπάνη να φτάνει το 1.020.000,00 €. Δηλαδή το κόστος των φαρμάκων ανά συνεδρία εκτινάχθηκε στα 774,48 €».

Ενώ το 2016 στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας πραγματοποιήθηκαν 7.251 συνεδρίες χημειοθεραπείας. Η φαρμακευτική δαπάνη για αυτές τις συνεδρίες ανήλθε στα 2.476.425,11 €. Δηλαδή η φαρμακευτική δαπάνη ανά συνεδρία ανήλθε στα 341,53 €. Για το 2017, μέχρι σήμερα, στο ίδιο νοσοκομείο πραγματοποιήθηκαν 1.673 συνεδρίες, με τη συνολική φαρμακευτική δαπάνη να φτάνει τις 615.744,61 €. Δηλαδή το κόστος ανά συνεδρία υπολογίζεται στα 368,05 €.

«Προφανώς οι πληροφοριοδότες της ΠΟΕΔΗΝ και του κου Μπουκώρου, αμέλησαν να τους δώσουν και τα παραπάνω στοιχεία, που αποδεικνύουν ότι η παρέμβαση του διοικητή του Γ.Ν. Βόλου, δεν είναι απλά δικαιολογημένη, αλλά επιβεβλημένη για τη διασφάλιση του δημόσιου συμφέροντος», σχολιάζει ο κ. Πολάκης.

Και προειδοποιεί ότι το υπουργείο Υγείας θα διενεργήσει έλεγχο της φαρμακευτικής δαπάνης για χημειοθεραπείες σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας, με σκοπό να διασφαλίσει την απρόσκοπτη παροχή χημειοθεραπειών σε όσους ανθρώπους το χρειάζονται, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. «Όπου διαπιστωθεί άσκοπη σπατάλη δημόσιου χρήματος θα αποδοθούν οι αναλογούσες ευθύνες, χωρίς καμία εξαίρεση», τονίζει.

Όσο αφορά στην ταλαιπωρία κάποιων ασθενών, η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας δεσμεύεται ότι η κατάσταση θα ομαλοποιηθεί το συντομότερο δυνατό και μέχρι τότε οι ασθενείς αυτοί θα μπορούν να λαμβάνουν τις θεραπείες τους από νοσοκομεία όμορων νομών.

Μαίρη Μπιμπή in.gr

ΠΡΕΖΑ TV
27-3-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: