Τετάρτη, Μαρτίου 08, 2017

ΕΝΤΑΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠ.ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Ένταση και επεισόδια στο συλλαλητήριο αγροτών από την Κρήτη έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν αγρότες άρχισαν να σπάνε με μαγκούρες κλούβες των ΜΑΤ, που είχαν κάνει φραγμό μπροστά από το κτίριο του υπουργείου, γεγονός που τους εξόργισε.

Ακολούθησε νέο κύμα έντασης μετά την άρνηση του υπουργείου να δεχτεί πολυμελή αντιπροσωπεία τους, 45 ατόμων, αντιπροτείνοντας να αποτελείται από λιγότερα άτομα.Αγρότες έβαλαν φωτιά σε κάδους και πετούσαν πέτρες, ενώ αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με εκτεταμένη χρήση χημικών και προχώρησαν σε τουλάχιστον δύο προσαγωγές.

Το φορολογικό, το ασφαλιστικό αλλά και οι τιμές των αγροτικών προϊόντων με το κόστος παραγωγής είναι στο επίκεντρο των αιτημάτων των αγροτών.

Μαζί τους αποβιβάστηκαν στον Πειραιά και εκπρόσωποι Εργατικών Κέντρων, συνδικαλιστικών οργανώσεων, δήμων και φορέων προκειμένου να στηρίξουν την κινητοποίηση και να συμπαρασταθούν στα αιτήματα των αγροτών..

Στην κινητοποίηση λαμβάνουν μέρος και παραγωγοί των λαϊκών αγορών αλλά και αγρότες τόσο από την Πελοπόννησο όσο και από περιοχές της Μακεδονίας, που έφτασαν στην Αθήνα η με λεωφορεία ή αυτοκίνητα.Ο πρόεδρος αμπελουργών Κρήτης, Πρίαμος Ιερωνυμάκης, μιλώντας (ΑΠΕ-ΜΠΕ) για τις σημερινές κινητοποιήσεις, ανέφερε ότι δεν υπάρχουν κομματικές σημαίες για τη σημερινή διαμαρτυρία καθώς υπάρχουν σοβαρά προβλήματα που καταστρέφουν τον πρωτογενή τομέα.

«Αυτός που παράγει με τις νομοθεσίες που έχουν κάνει διώκεται. Δημιούργησαν το ασφαλιστικό ως δεύτερο φορολογικό και όποιος παράγει από ένα σημείο και πάνω ανεβαίνει ο συντελεστής φορολόγησης και αυτό είναι εξοντωτικό για τους αγρότες» ανέφερε ο κ. Ιερωνυμάκης.

Πρόσθεσε, επίσης, ότι η χώρα μας παράγει μόνο το 30% των διατροφικών αναγκών είτε σε κρέας είτε σε φυτικά προϊόντα και πλέον όλα εισάγονται. «Αντί να δημιουργούμε αγρότες παραγωγικούς, δημιουργούμε αγρότες του καναπέ που θέλουμε να παίρνουνε μόνο τις επιδοτήσεις και να ξεπουλήσουν τη γη τους» τόνισε ο πρόεδρος των αμπελουργών Κρήτης, ζητώντας ο πολιτικός κόσμος -όχι μόνο η κυβέρνηση- αλλά και τα κόμματα της αντιπολίτευσης να θέσουν μία σωστή βάση προκειμένου να βγάλουν τη χώρα από το αδιέξοδο.
Ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συλλόγων Ηρακλείου Μύρων Χιλεντζάκης τόνισε, από την πλευρά του, ότι το φορολογικό, το ασφαλιστικό και το κόστος παραγωγής έχουν δημιουργήσει ασφυκτικό κλίμα στην αγροτική παραγωγή τα τελευταία δύο χρόνια.

«Εμείς δεν ζητάμε τίποτα παραπάνω, αλλά να πάρει τα λόγια του πίσω ο πρωθυπουργός που έλεγε πριν από δύο χρόνια πάνω στα τρακτέρ στην Πελοπόννησο ότι το 13% στη φορολογία είναι η ταφόπλακα του Έλληνα αγρότη. Τώρα, μας φορολογεί με 22% με 100% προκαταβολή και ένα ασφαλιστικό που είναι φορολογικό με αύξηση του ΦΠΑ και τους κόστους παραγωγής» ανέφερε, υποστηρίζοντας ότι «οι Έλληνες παραγωγοί πεθαίνουν καθημερινά και σιγά σιγά δεν θα υπάρχουν».
 http://www.efsyn.gr

ΠΡΕΖΑ TV
8-3-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: