Δευτέρα, Μαρτίου 27, 2017

ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΗΣ ΡΑΙΚΟΥ Η ΈΝΩΣΗ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ-ΟΛΟΙ ΟΙ "ΑΡΙΣΤΟΙ" ΜΑΖΙ

Τη στήριξή της στην εισαγγελέα Εφετών, Ελένης Ράικου , εκφράζει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, λίγες μέρες μετά την παραίτησή της από τη θέση της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Διαφθοράς.

Η δικαστική ένωση κάνει λόγο για θεσμικό έλλειμμα "χωρίς να γνωρίζει τις λεπτομέρειες και την βασιμότητα των καταγγελιών που έρχονται στο φως της δημοσιότητας" και εκφράζει την έντονη ανησυχία της "για το καθημερινό πλέον φαινόμενο της απόπειρας αναχαίτισης του έργου των δικαστικών και εισαγγελικών  λειτουργών με την δημόσια στοχοποίησή τους". 

Όπως αναφέρει, "η αντίφαση μεταξύ της συνταγματικής κατοχύρωσης της ανεξαρτησίας του δικαστικού λειτουργού και της δυνατότητας άσκησης αθέμιτων πιέσεων προς αυτόν μέσω της στρατευμένης σε οικονομικο-πολιτικά συμφέροντα δημοσιογραφίας, αποτυπώνει πλήρως την σημερινή πραγματικότητα", ζητώντας "να αφεθούν οι Δικαστές και οι Εισαγγελείς να ασκήσουν το έργο τους απρόσκοπτα και σύμφωνα με το Σύνταγμα, το Νόμο και τη συνείδηση τους", αλλά και να προστατευθούν θεσμικά.
"Η ανάληψη της σχετικής πρωτοβουλίας συζήτησης του προβλήματος και εξεύρεσης λύσης ανήκει στην πολιτική εξουσία, η οποία οφείλει τώρα να ενεργοποιηθεί. Η συμβολή της Ε.Δ.Ε. στην κατεύθυνση αυτή πρέπει να θεωρείται δεδομένη" καταλήγει η ανακοίνωση. 
http://news247.gr/

ΠΡΕΖΑ TV
27-3-2017

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ "ΑΡΙΣΤΟΙ" ΚΩΣΤΑΡΕΛΟΣ, ΤΣΑΤΑΝΗ, ΖΑΓΟΡΙΑΝΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ?

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΑΣΚΟΥΝ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥΣ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΝΟΜΟ, ΑΛΛΑ ΕΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗ (ΠΟΥΛΗΜΕΝΗ) ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΟΥΣ.