Σάββατο, Μαρτίου 11, 2017

ΚΟΝΤΟΝΗΣ: ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ ΕΙΤΕ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ, ΕΙΤΕ ΟΧΙ

«Οι αποφάσεις των δικαστηρίων είναι σεβαστές από όλους και θα εφαρμόζονται απολύτως, είτε συμφωνούμε, είτε όχι» τονίζει ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής.

Ο υπουργός σημειώνει σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών, ότι στην Ελλάδα πολλές φορές «υπάρχουν ποινές που εκφεύγουν της κοινής λογικής». Για το λόγο αυτό βρίσκεται σε εξέλιξη η συγκρότηση νέου ποινικού κώδικα. Όπως τονίζει ο κ. Κοντονής η επιτροπή που ορίστηκε από τον Νίκο Παρασκευόπουλο τελειώνει το έργο της εντός των επόμενων εβδομάδων.


Ο υπουργός τονίζει ότι το πρόβλημα με τις μεγάλες καθυστερήσεις στην απονομή της Δικαιοσύνης «είναι πολυετές και δυστυχώς πλέον παγιωμένο. Δεν αφορά κάποιες ειδικές περιπτώσεις αλλά το σύνολο των υποθέσεων […]. Οι ευθύνες των προηγούμενων κυβερνήσεων είναι τεράστιες διότι άφησαν μια προβληματική κατάσταση να κακοφορμίσει. Δεν σχετίζεται ειδικά με τη διαχείριση των "μεγάλων δικών" για τις οποίες η δική μας κυβέρνηση έχει αποφασίσει ότι θα προχωρήσει η διερεύνηση αυτών των υποθέσεων και αυτό ήδη γίνεται».

Σχολιάζοντας το ότι το 80% των πολιτών πιστεύει ότι η Δικαιοσύνη δεν αντιμετωπίζει ισότιμα τους πολίτες ο κ. Κοντονής αναφέρει: 

«Ανεξάρτητα με τις γενικές παραδοχές ενός υπουργού της Αριστεράς για τον ρόλο που παίζει η Δικαιοσύνη στην κρατική οργάνωση και από ποιες ιδέες και θέσεις διαπερνάται η λειτουργία της, αυτό το αίσθημα των πολιτών δεν είναι αβάσιμο και αυθαίρετο, ειδικά όταν η καθυστέρηση εκδίκασης των διαφορών έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις εξαιτίας της πολιτικής επιλογής ενός συστήματος που ήθελε τη Δικαιοσύνη απονευρωμένη για να μην επιτελεί τελικά τον σκοπό και το έργο της.

»Πέρα από τη μεγάλη καθυστέρηση και πέρα από τις παθογένειες που υπάρχουν και στον χώρο της Δικαιοσύνης, έχουμε προφανώς και περιπτώσεις όπου ο πολίτης αισθάνεται ότι δεν αποδίδεται δίκαιο. Μπορεί να είναι υποθέσεις που αφορούν και πολιτικά πρόσωπα, αλλά είναι και ο τρόπος που τοποθετούνται οι πολιτικές δυνάμεις απέναντι στις αποφάσεις της Δικαιοσύνης». . in.gr 

ΠΡΕΖΑ TV
11-3-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: