Τετάρτη, Μαρτίου 29, 2017

ΧΑΜΗΛΟΙ ΤΟΝΟΙ ΑΠΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΕΝ ΟΨΕΙ ΜΕΤΡΩΝ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΣΥΣΠΕΙΡΩΘΟΥΝ

Ο κύβος ερρίφθη εκ μέρους του Μεγάρου Μαξίμου για το κλείσιμο της συμφωνίας με τους δανειστές και εν όψει των μέτρων που θα πρέπει να ψηφιστούν -πιθανώς περί το Πάσχα-, τηρούνται χαμηλοί τόνοι και αποφεύγονται οι εσωκομματικές αντιπαραθέσεις. Σε αυτό το πλαίσιο, μέχρι και το «αντάρτικο» του Πάνου Σκουρλέτη περνά... «απαρατήρητο».
Σύμφωνα με το Έθνος, ο Αλέξης Τσίπρας έχει δώσει σχετική οδηγία στους συνεργάτες του και οι όποιες διαφοροποιήσεις ή διαφωνίες επιχειρούνται να ξεπεραστούν με τον πλέον ήπιο τρόπο, με στόχο την κυβερνητική και κομματική συσπείρωση.


Η εφημερίδα σημειώνει ότι ο πρωθυπουργός φέρεται να έχει πει σε συνομιλητές του ότι αναγνωρίζει τις δυσκολίες της συμφωνίας και τα ηθικά διλήμματα που μπορεί να έχουν οι βουλευτές της συμπολίτευσης, προσθέτοντας ωστόσο πως δεν υπάρχει αμφιβολία ότι από τη στιγμή που μπορεί να την υποστηρίξει ο ίδιος μπορούν να τη στηρίξουν όλοι - υπονοώντας ότι ουδείς έχει κάποιο προνόμιο ευαισθησίας έναντι των υπολοίπων. 

Το πρωθυπουργικό επιτελείο δεν θέλησε να σχολιάσει την τελευταία παρέμβαση του υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη για την πώληση μονάδων της ΔΕΗ, ή της εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνιας Σβίγκου ότι η επιχείρηση δεν πρέπει να ιδιωτικοποιηθεί, ή της Τασίας Χριστοδουλοπούλου, η οποία σχολίασε ότι δεν θα πρέπει να υπάρξει μία κακή συμφωνία.

Συνεργάτες του κ. Τσίπρα αναφέρουν ότι «δεν υπάρχει κανένας λόγος να μαλώνουμε για μία θεωρητική συμφωνία», αναγνωρίζοντας εμμέσως πλην σαφώς ότι όταν το πακέτο της τεχνικής συμφωνίας θα πρέπει να περάσει από τη Βουλή θα είναι αναπόφευκτοι οι εσωτερικοί κραδασμοί.

Πιστεύουν όμως ότι οι εντυπώσεις μπορούν να μετριαστούν πρωτίστως με τα αντίμετρα που θα προκαλέσουν τη λεγόμενη δημοσιονομική ισορροπία. 

Η «ψυχολογική υποστήριξη» των βουλευτών έχει ήδη ξεκινήσει και δεν είναι τυχαίο ότι αύριο ο Ευκλείδης Τσακαλώτος θα ενημερώσει για το περίγραμμα της συμφωνίας τους βουλευτές των Ανεξαρτήτων Ελλήνων. 

Ήδη ο υπουργός Οικονομικών έχει κάνει μία πρώτη ενημέρωση σε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ λεπτομέρειες θα δοθούν και όταν υπάρξει κάτι πιο απτό.

in.gr


ΠΡΕΖΑ TV
29-3-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: