Πέμπτη, Μαρτίου 30, 2017

ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΙΚΟ «ΑΜΠΑΛΑΖ» ΣΤΟ ΑΝΤΙΛΑΪΚΟ ΠΑΚΕΤΟ

Καλλιέργεια του εδάφους για το σερβίρισμα της νέας αντιλαϊκής συμφωνίας επιχειρεί το Μέγαρο Μαξίμου, την ώρα που οι πληροφορίες που φτάνουν στον Τύπο συγκλίνουν στο ότι η διαπραγμάτευση για την ολοκλήρωση της δεύτερης «αξιολόγησης» βαίνει προς το τέλος της, αν και καμία πλευρά δεν τις επιβεβαιώνει.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δ. Τζανακόπουλος, σε συνέντευξή του χτες στο «STAR», έδωσε το στίγμα της προσπάθειας των κυβερνητικών επιτελείων να εμφανίσουν το μαύρο για άσπρο στα μάτια του λαού. Επιστράτευσε το επιχείρημα της «μεγάλης μάχης» που έδωσε και δίνει η κυβέρνηση, αποκρύβοντας ότι η διαπραγμάτευση γίνεται για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου και της ανάκαμψης των κερδών του και ισχυρίστηκε ότι «μετά τις 20 Φεβρουαρίου έχει γίνει μία πολύ μεγάλη προσπάθεια, για να βρούμε λύση στο πλαίσιο που συμφωνήθηκε τότε. Υπήρξαν τεχνικές διαπραγματεύσεις τις προηγούμενες εβδομάδες, υπάρχουν αυτή τη στιγμή διαβουλεύσεις για να κλείσει μια σειρά από ζητήματα, τα οποία παραμένουν ανοιχτά (...) δεν θέλω να μπω σ' ένα τεχνητό χρονοδιάγραμμα, ωστόσο από τους Ευρωπαίους αξιωματούχους, αλλά και από το ΔΝΤ έχει ακουστεί η ημερομηνία της 7ης του Απρίλη».
Καλλιέργησε αυταπάτες για το περιεχόμενο της όποιας συμφωνίας επιτευχθεί, υποστηρίζοντας - κόντρα σε όλα όσα διαφαίνεται ότι θα συμφωνηθούν - ειδικά για τα Εργασιακά μια «θετική κατάληξη», αφού «δεν μπορούμε να υποχωρήσουμε ούτε στις ομαδικές απολύσεις βεβαίως και πολύ περισσότερο ούτε στο lock out, δηλαδή στην ανταπεργία, τη δυνατότητα των εργοδοτών να απεργούν». Στη βάση αυτή, ζήτησε αναμονή και επέμεινε στην κοροϊδία ότι «μπορεί να αναγκαστείς να υποχωρήσεις σε ένα σημείο, να κερδίσεις κάτι άλλο», αφήνοντας να εννοηθεί ότι η προσπάθεια γίνεται για κέρδη υπέρ του λαού, όταν στην πραγματικότητα δικά του δικαιώματα οδεύουν ήδη στη «λαιμητόμο» προκειμένου η κυβέρνηση να αποσπάσει μέτρα που σχετίζονται με την ανάκαμψη του κεφαλαίου. Το αποκορύφωμα, όμως, του εμπαιγμού για τα εργατικά - λαϊκά στρώματα ήταν η αναφορά του: «Τα Εργασιακά έχω την εκτίμηση ότι θα είναι τόσο θετικά που θα χαρούμε να τα νομοθετήσουμε. (...) Προσπαθούμε να βρούμε τον καταλληλότερο τρόπο για μία ήπια προσαρμογή στο συνταξιοδοτικό». Δηλαδή, το γεγονός ότι το λαϊκό εισόδημα θα χτυπηθεί ακόμα περισσότερο, η κυβέρνηση θα το ψηφίσει με ...χαρά.
Στο ίδιο πνεύμα εμπαιγμού του λαού κινήθηκαν και οι δηλώσεις του για τη ΔΕΗ, επιμένοντας να ισχυρίζεται ότι «η θέση της κυβέρνησης, η οποία έχει πάρα πολλές πιθανότητες επιτυχίας, είναι ότι πρέπει να υπερασπιστούμε το δημόσιο χαρακτήρα της ΔΕΗ και ως προς αυτό είμαστε απολύτως συμπαγείς». Κι αυτά όταν στο πλαίσιο και της ευρωενωσιακής στρατηγικής για την απελευθέρωση της Ενέργειας η ΔΕΗ οδεύει σε ιδιωτικοποίηση.
Σχολιάζοντας τη συνέντευξη του Κ. Σημίτη προχτές, δήλωσε ότι «το παλιό πολιτικό σύστημα ανασύρει μια πλήρως αποκαθηλωμένη εφεδρεία για να το στηρίξει» και επιχείρησε να εμφανίσει τον ΣΥΡΙΖΑ σαν θύμα ενός πολέμου εναντίον του.
Επιτέθηκε εκ νέου στον Γ. Στουρνάρα, λέγοντας πως «όταν μιλά κάποιος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, δεν μπορεί να μιλά σαν να μην είχε καμία σχέση, διότι ο κ. Στουρνάρας, καλώς ή κακώς, ήταν ενεργά εμπλεκόμενος σε όλα όσα συνέβησαν στη χώρα το 2012 μέχρι το 2014».
Το κυβερνητικό αφήγημα συμπλήρωσε ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Ρήγας, καταφεύγοντας στη λογική του «μικρότερου κακού», ισχυριζόμενος (ΣΚΑΪ) ότι για την καθυστέρηση στο κλείσιμο της «αξιολόγησης», ζήτημα που «καίει» σε κάθε περίπτωση την αστική τάξη, φταίει το κουαρτέτο, αφού «στην α' αξιολόγηση ζητούσαν μέτρα 3,6 δισ. και τώρα μέτρα 4,5 δισ. Και στις δύο περιπτώσεις χρειάστηκε χρόνος και επιμονή για να βγάλουμε τις απαιτήσεις αυτές από το τραπέζι. Ολα αυτά αποδεικνύουν πως γίνεται επίμονη και ουσιαστική διαπραγμάτευση από την πλευρά μας».
http://www.rizospastis.gr/

ΠΡΕΖΑ TV
30-3-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: