Δευτέρα, Μαρτίου 27, 2017

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Η ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ ΓΙΑ ΤΟ «ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ»

Στον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση διαβίβασε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση «Ερρίκος Ντυνάν», προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες πρώην υπουργών, όλοι τους στελέχη της ΝΔ.

Πρόκειται για τους Άδωνι Γεωργιάδη, Κωνσταντίνο Χατζηδάκη, Παναγιώτη Μηταράκη, Ανδρέα Λυκουρέντζο και Μάκη Βορίδη.

Στη δικογραφία έχει επισυναφθεί όλος ο φάκελος της ποινικής έρευνας, όπως τη διενήργησε η Εισαγγελία Διαφθοράς, με επικεφαλής τότε την Ελένη Ράϊκου.

Ο κ. Κοντονής με ανακοίνωσή του γνωστοποιεί ότι ανέβαλε την προγραμματισμένη για σήμερα αναχώρησή του για τις Βρυξέλλες, όπου θα πραγματοποιηθεί το Συμβούλιο των Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων.


Η αναχώρηση αναβλήθηκε λόγω της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής επί της πρότασης της κυβερνητικής πλειοψηφίας για τη σύσταση ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, που αφορά υποθέσεις εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Καταγγελίες Μαρτίνη

Ο Ανδρέας Μαρτίνης, πρώην πρόεδρος του «Ερρίκος Ντυνάν», προσωρινά κρατούμενος για οικονομικές ατασθαλίες σε βάρος του νοσοκομείου, υποστήριξε σε κατάθεση τον Νοέμβριο ότι οι πρώην υπουργοί της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, Άδωνις Γεωργιάδης, Κωνσταντίνος Χατζηδάκης, Παναγιώτης Μηταράκης, Ανδρέας Λυκουρέντζος και Μαυρουδής Βορίδης συνέδραμαν στην εκχώρηση του νοσοκομείου «έναντι πινακίου φακής», μεσω εκπλειστηριασμού το 2014, σε εταιρεία που, κατά τον καταγγγέλοντα, ανήκει στον Όμιλο Πειραιώς. 

Ο κ. Μαρτίνης επιρρίπτει ευθύνες τόσο στον μέχρι πρότινος επικεφαλής του Ομίλου Πειραιώς, όσο και στον εκλιπόντα επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλο.

Η δικογραφία σχηματίστηκε με εντολή της εισαγγελέως Διαφθοράς, Ελένης Ράικου, που έχει υποβάλει παραίτηση από τη θέση της, στον εισαγγελέα Αντώνη Ελευθεριάνο, προκειμένου να ερευνηθούν οι καταγγελίες του κ. Μαρτίνη.

Η εισαγγελική έρευνα σταμάτησε, όπως ορίζει ο νόμος, καθώς ο κ. Μαρτίνης κατήγγειλε πρώην υπουργούς για διάπραξη ενδεχόμενων αδικημάτων και το θέμα πρέπει να κριθεί από τη Βουλή.   in.gr

ΠΡΕΖΑ TV
27-3-2017

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΝΤΑΧΘΕΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ "ΚΟΥΚΟΥΛΩΤΙΚΗ" Η "ΠΡΟΑΠΑΛΑΧΤΙΚΗ"?