Τετάρτη, Μαρτίου 29, 2017

ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ Η ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΤΟΥ ΦΙΓΙΟΝ

Οι Γάλλοι εισαγγελείς ξεκίνησαν και επίσημα την έρευνα για την σύζυγο του Φρανσουά Φιγιόν, υποψήφιου της γαλλικής Δεξιάς για την προεδρία της Γαλλίας, με την κατηγορία ότι έλαβε δημόσιο χρήμα για εργασία που δεν έκανε.

Η απόφαση έρχεται λίγο μετά την έναρξη δικαστικής έρευνας και για τον ίδιο τον Φιγιόν σχετικά με το ζήτημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν στο σατιρικό περιοδικό Le Canard Enchaine, η Φιγιόν είχε λάβει περίπου 500.000 ευρώ σε διάστημα οκτώ χρόνων ως βοηθός του συζύγου της όταν ήταν βουλευτής, και αργότερα ως βοηθός του διαδόχου του. 


Ο Φιγιόν αρνείται τις κατηγορίες για ανύπαρκτη εργασία, όπως άλλωστε και η σύζυγός του, αναγνωρίζοντας πάντως ότι δεν έλαβε τις καλύτερες αποφάσεις.

Παράλληλα, «δείχνει» τον πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ εκτιμώντας ότι όλο αυτό είναι ουσιαστικά ένας «βρώμικος πόλεμος» από το Μέγαρο των Ηλυσίων, για να αποσυρθεί από την προεκλογική κούρσα.

Η σύζυγος του υποψηφίου εμφανίστηκε στη Δικαιοσύνη και κατά την αναχώρησή της δεν έκανε δηλώσεις. Παλαιότερα σε συνέντευξή της σε περιοδικό είχε διαβεβαιώσει ότι τα χρήματα τα έλαβε, ακριβώς επειδή έκανε μια συγκεκριμένη δουλειά. in.gr


ΠΡΕΖΑ TV
29-3-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: