Τετάρτη, Μαρτίου 29, 2017

EΠΑΝΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ ΜΕ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΣΤΗΜΕΝΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΣΤΗ ΔΕΗ

Στημένο αποκάλεσε το διαγωνισμό για την ιδιωτικοποίηση μέρους των παραγωγικών μονάδων της ΔΕΗ ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης.

Όπως εξήγησε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ένας διαγωνισμός είναι στημένος όταν «σε αναγκάζουν να πουλάς σώνει και καλά μέχρι το τέλος Ιουλίου του 2018 είναι σα να παίζεις χαρτιά και να σου έχουν πει εξαρχής ότι το πρωί θα έχεις χάσει τα μισά σου λεφτά».


Ο κ. Σκουρλέτης κατήγγειλε μάλιστα πως στελέχη των τεχνικών κλιμακίων των θεσμών θέλουν να κάνουν ρεσάλτο στη δημόσια περιουσία, κάνοντας λόγο για «βαποράκια συμφερόντων». 

«Δεν μπορεί να το αποδείξω αυτό, αλλά είναι πολιτική εκτίμηση» διευκρίνισε ο υπουργός.

Χαρακτήρισε ως ιδεοληψία και δογματισμό την πώληση της ΔΕΗ όσο-όσο, εκφράζοντας φόβους για ένα τέτοιο ενδεχόμενο. 

Τα υδροηλεκτρικά, είπε, έχουν βγει έξω, αλλά με αυτά που έχουμε δει δεν αμφιβάλλω ότι μπορεί να ξαναμπούν... Στην πρώτη αξιολόγηση δεν είχε τεθεί θέμα το είπαν και οι ίδιοι θεσμοί.

Είπε ακόμα ότι ο «διάδοχός του» στο υπουργείο Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης είναι εξαίρετος στα καθήκοντά του, ωστόσο δήλωσε ΄«παρών» στις εξελίξεις στα ενεργειακά. «Κάθε προηγούμενη ταυτότητα παραμένει, δεν απαλείφεται» ανέφερε με νόημα.

«Να πωλήσουμε το 40% για 300 εκατ. ευρώ; Είναι επιχειρήματα του αέρα αυτά. Ναι, μπορεί και να πουλήσεις, δεν είμαι δογματικός, αλλά μέσα από δικό μας σχεδιασμό όχι επιβαλλόμενο» σημείωσε ο υπουργός Εσωτερικών.  in.gr


ΠΡΕΖΑ TV
29-3-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: