Πέμπτη, Μαρτίου 30, 2017

ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΤΑ ΜΜΕ ΤΟΥΣ ΛΕΝΕ FAKE NEWS

Παντελής έλλειψη εμπιστοσύνης. Πιο συγκεκριμένα το 60% πιστεύει ότι τα παραδοσιακά μέσα διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις, ενώ το ποσοστό αυτό αγγίζει το 80% όταν η κουβέντα έρχεται στα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης.Η πλειοψηφία των Αμερικαών δεν πιστεύουν όσα τους λένε τα ΜΜΕ. Πιο συγκεκριμένα το 60% πιστεύει ότι τα παραδοσιακά μέσα διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις, ενώ το ποσοστό αυτό αγγίζει το 80% όταν η κουβέντα έρχεται στα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης.


Μάλιστα σύμφωνα με δημοσκόπηση του πανεπιστημίου Monmouth, αναφορικά με τα παραδοσιακά μέσα το 27% θεωρεί ότι διασπείρουν fake news συστηματικά και το 36% απαντά ότι αυτό συμβαίνει περιστασιακά. Από την άλλη, όσον αφορά, τα ηλεκτρονικά μέσα το 41% βλέπει συστηματική διασπορά ψευδών ειδήσεων από αυτά και το 39% σποραδική.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το 54% των Αμερικανών θεωρεί ότι οι ειδησεογραφικές ιστοσελίδες μεταδίδουν σκοπίμως ψευδείς ειδήσεις, ενώ το 17% ότι αυτό δεν γίνεται σκόπιμα αλλά λόγω της πλημμελούς εξακρίβωσής τους.

Επίσης ένα ποσοστό 38% των Αμερικανών πολιτών εκτιμά ότι οι παραδοσιακές πηγές ενημέρωσης μεταδίδουν σκοπίμως ψευδείς ειδήσεις επιδιώκοντας μια συγκεκριμένη ατζέντα.

Η ίδια δημοσκόπηση διαπίστωσε ότι πάνω από τους μισούς Αμερικανούς (51%) εκτιμούν ότι η εικόνα των ΜΜΕ έχει πληγεί εξαιτίας της παρούσας τεταμένης σχέσης τους με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.
 . https://left.gr/

ΠΡΕΖΑ TV
30-3-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: