Πέμπτη, Μαρτίου 02, 2017

#GDTRIAL: «ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΣΑΣ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΣΑΣ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ»


Σε εξέλιξη βρίσκεται η 132η συνεδρίαση της δίκης της νεοναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού. Όπως αναφέρει η Ειρήνη Προμπονά, κανείς απο τους κατηγορούμενεους δεν παρίσταται αυτοπροσώπως. Ελάχιστοι και οι συνήγοροι υπεράσπισης. Παρούσα η Μάγδα Φύσσα και μέλη της Πακιστανικής κοινότητας, 

Ο γραμματεας κάλεσε τους μάρτυρες Salum Francis, Javied Aslam και Naim Elghandour.  Πρώτος ανέβηκε στο βήμα ο Javied Aslam, πρόεδρος της Πακιστανικής κοινότητας ο οποίος καταθέτει για τις επιθέσεις που έχουν δεχτεί μετανάστες τα τελευταία χρόνια, ενώ περιέγραψε και την δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν. Κατέθεσε ακόμα καιγια την ρατσιστική βία απο την αστυνομία.


Ο αναπλ. Εισαγγελέας ρώτησε αν η ΧΑ επιτίθονταν το ίδιο και σε Γερμανούς ή Άγγλους μετανάστες. Ο μάρτυρας απάντησε πως οι επιθέσεις της ΧΑ είναι κυρίως εναντίον Πακιστανών, Μπαγκλαντεσιανών, μουσουλμάνων κυρίως γιατί υπάρχει ισλαμοφοβία ενώ τόνισε τις απειλές που δέχονταν από τους νεοναζί αλλά και δολοφονικές επιθέσεις.

«Μίλησα με τον διοικητή της αστυνομίας μου λέγαν ότι δεν έχουν δύναμη και "δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα", σημειώνει ο Ασλάμ και προσθέτει: «Μέχρι το 2012 δεν είχε γίνει καμία σύλληψη. Αυτό είναι το μεγάλο μας παράπονο». 

LEFT.GR

ΠΡΕΖΑ TV
2-3-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: