Κυριακή, Μαρτίου 26, 2017

ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ: OΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΤΗ ΓΕΝΝΑΙΟΤΗΤΑ ΝΑ ΠΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ,ΕΙΠΕ Ο ΑΡΧΙΕΡΕΑΣ ΤΗΣ "ΑΛΗΘΕΙΑΣ" #not

Την έλλειψη σταθερότητας θεσμών, εμπιστοσύνης και γενναιότητας του πολιτικού συστήματος να πει την αλήθεια στον κόσμο εντοπίζει ως τους κύριους λόγους που η Ελλάδα δεν έχει βγει από τα μνημόνια, ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας. «Hμασταν σε μια βάρκα που έμπαζε νερά και αντί να φροντίσουμε να κλείσουμε την τρύπα, αλληλομαχαιρωνόμαστε» λέει χαρακτηριστικά.


Σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή» ο κ. Στουρνάρας σημειώνει ότι ένα από τα προβλήματα που ταλανίζει τους οικονομολόγους αλλά και άλλους κοινωνικούς επιστήμονες και ιστορικούς, είναι γιατί άλλες χώρες που μπήκαν σε μνημόνιο έπειτα από την Ελλάδα βγήκαν πριν από εμάς και τώρα η οικονομία τους έχει ανοδική πορεία.

Η Ιρλανδία πέρυσι είχε 8% ανάπτυξη (και η Κύπρος, η Ισπανία, η Πορτογαλία). Γιατί; Σύμφωνα με ορισμένους, δεν βιώσαμε την περίοδο του Διαφωτισμού διότι βρισκόμασταν υπό τον οθωμανικό ζυγό.

Η δική του απάντηση, όπως δηλώνει, είναι: Θεσμοί».

«Υποφέρουμε από έλλειψη σταθερότητας θεσμών, έλλειψη εμπιστοσύνης, έλλειψη γενναιότητας του πολιτικού συστήματος να πει την αλήθεια στον κόσμο, περισσότερο ατομισμό απ’ ό,τι πρέπει και έλλειψη συλλογικότητας. Δεν είδαμε αυτήν την κατάσταση ως ανάγκη να συντονιστούμε εθνικά, να πετύχουμε μια συναίνεση και να βγούμε από τη στενωπό, αλλά την είδαμε σαν μια ευκαιρία να «καρφώσει» ο ένας τον άλλον. Hμασταν σε μια βάρκα που έμπαζε νερά και αντί να φροντίσουμε να κλείσουμε την τρύπα, αλληλομαχαιρωνόμαστε» υπογραμμίζει. . in.gr 

ΠΡΕΖΑ TV
26-3-2017

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΒΓΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ,ΓΙΑΤΙ ΑΚΟΜΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΒΕΡΚΟ ΜΑΣ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΜΑΣΟΝΟΥΣ ΣΑΝ ΤΟΝ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ.
ΟΤΑΝ ΤΟΝ ΚΑΛΕΣΕ ΓΙΑ ΑΠΟΛΟΓΙΑ Η ΚΩΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΠΕΣΑΝΕ ΟΛΟΙ ΠΑΝΩ ΤΗΣ ΝΑ ΤΗΝ "ΦΑΝΕ".
ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΟΙ "ΜΑΣΟΝΟΣΤΟΥΡΝΑΡΕΣ" ΔΗΘΕΝ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΗΝ ΛΕΝΕ ΠΟΤΕ ΟΛΗ.
ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΚΡΥΒΟΥΝΕ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ.
ΓΙΑ ΕΞΗΓΗΣΕ ΜΑΣ ΡΕ ΠΡΟΔΟΤΟΜΑΣΟΝΑΡΕ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΟ PSI(PERSONAL SECTOR INVESTMENT) ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟΝ "ΙΔΙΩΙΚΟ" ΤΟΜΕΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ, ΚΟΥΡΕΨΕ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΜΑΣ (ΤΟ ΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΒΕ ΕΓΙΝΑΝ "ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ" ΤΟΜΕΑΣ) ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΟΥΡΕΥΤΗΚΑΝ ΤΗΣ COLDMAN SACHS (AYTH ΕΓΙΝΕ "ΔΗΜΟΣΙΟΣ" ΤΟΜΕΑΣ)?
ΓΙΑ ΕΞΗΓΗΣΕ ΜΑΣ ΡΕ ΠΡΟΔΟΤΟΜΑΣΟΝΑΡΕ ΓΙΑΤΙ ΕΚΑΝΕ ΔΩΡΟ Η ΤΤΕ ΤΟ Τ3-Τ1Ο ΣΤΟΥΣ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ?
ΦΥΣΙΚΑ ΤΙΣ "ΑΠΟΨΕΙΣ" ΤΟΥ ΠΡΟΔΟΤΟΜΑΣΟΝΑΡΟΥ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΤΟ ΒΟΘΡΟΨΥΧΑΡΟSITE in.gr ΠΟΥ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΧ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ ΚΟΥΚΟΥΛΩΝΑΝ ΤΗΝ SIEMENS, TO ΒΟΘΡΟ in.gr ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ Ο ΒΟΘΡΟ Δ.Ο.Λ. "ΜΟΥΓΚΑΘΗΚΑΝ".