Τετάρτη, Μαρτίου 01, 2017

O ΦΙΓΙΟΝ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ, ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ

Ο προεδρικός υποψήφιος των γάλλων συντηρητικών Φρανσουά Φιγιόν ανακοίνωσε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου πως θα συνεχίσει την προεκλογική εκστρατεία του, παρόλο που ενημερώθηκε ότι θα κληθεί στις 15 Μαρτίου από τους δικαστές για να απαγγελθούν κατηγορίες σε βάρος του. Ο υποψήφιος υποστήριξε πως η δικαστική έρευνα σε βάρος του αποτελεί «πολιτική δολοφονία».
Νωρίτερα, ο δημοσιογράφος Μισέλ Ντελεάν, ο οποίος είχε αναφέρει αρχικά μέσω του Twitter ότι η Πενελόπ Φιγιόν ανακρίνεται σχετικά με κατηγορίες σε βάρος της για αργομισθία, δημοσιοποίησε αργότερα στο Twitter μια διόρθωση, στην οποία αναφέρει πως η πληροφορία του διαψεύσθηκε από δικαστική πηγή.

Πάντως, ο Φρανσουά Φιγιόν ανέβαλε αιφνιδίως σήμερα μια σημαντική εκδήλωση της προεκλογικής εκστρατείας του. Η ομάδα της προεκλογικής εκστρατείας του Φιγιόν δεν γνωστοποίησε τους λόγους για την απόφασή του της τελευταίας στιγμής να αναβάλει την επίσκεψή του στην ετήσια γεωργική έκθεση του Παρισιού, η οποία θεωρείται σημαντικός σταθμός της προεκλογικής εκστρατείας των προεδρικών υποψηφίων.
Η εφημερίδα Journal du Dimanche ανέφερε στον ιστότοπό της πως ο 62χρονος υποψήφιος δέχθηκε κλήση για να καταθέσει από τους δικαστικούς οι οποίοι ερευνούν τις κατηγορίες ότι πλήρωνε μέλη της οικογένειάς του για εικονικές θέσεις εργασίας τους στο κοινοβούλιο.
Ο δικηγόρος του Φιγιόν δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει κάτι τέτοιο.
Η αναβολή της επίσκεψης στην γεωργική έκθεση προκάλεσε αίσθηση μεταξύ των δημοσιογράφων που είχαν ήδη συγκεντρωθεί για να καλύψουν την άφιξή του και αιφνιδίασε ακόμη και μέλη της ομάδας του. http://news247.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: