Κυριακή, Μαρτίου 05, 2017

O ΤΡΑΜΠ ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ ΤΟ ΚΟΝΓΚΡΕΣΟ ΝΑ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΕΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΟΥ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΟΜΠΑΜΑ

Ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ υποχρεώνει το Κονγκρέσο να διερευνήσει τις καταγγελίες που έκανε χθες ο ίδιος ότι ο Ομπάμα είχε παγιδεύσει τις τηλεφωνικές συσκευές του στον Πύργο Τραμπ τον Οκτώβριο, ένα μήνα πριν από τις προεδρικές εκλογές.
 Ο Λευκός Οίκος αξίωσε σήμερα, τη διερεύνηση των σχετικών καταγγελιών από την Επιτροπή του Κογκρέσου, η οποία έχει αναλάβει την έρευνα της ρωσικής «παρεμβολής» στις προεδρικές εκλογές.

Νωρίτερα, ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής  της Νεμπράσκα Μπέντζαμιν Σάσε, κάλεσε τον Τραμπ να προσκομίσει στοιχεία με τα οποία στοιχειοθετεί τις κατηγορίες ότι ο Μπαράκ Ομπάμα είχε παγιδεύσει τις τηλεφωνικές του γραμμές κατά την προεκλογική περίοδο. 


Ο εκπρόσωπος τύπου του Μπαράκ Ομπάμα απέρριψε χτες τις κατηγορίες που διατύπωσε ο Ντόναλντ Τραμπ ότι ο πρώην πρόεδρος έδωσε εντολή να παρακολουθούν τις τηλεφωνικές του συνομιλίες τον περασμένο Οκτώβριο, πριν από τις προεδρικές εκλογές.

Ο Κέβιν Λούις επισήμανε: «Ένας εκ των θεμελιωδών κανόνων της κυβέρνησης Ομπάμα ήταν ότι κανείς αξιωματούχος του Λευκού Οίκου δεν μπορεί να παρέμβει ποτέ σε οποιαδήποτε ανεξάρτητη έρευνα υπό το υπουργείο Δικαιοσύνης».

Ο ίδιος συμπλήρωσε: «Ακολουθώντας αυτή την πρακτική, ούτε ο πρόεδρος Ομπάμα ούτε οποιοσδήποτε αξιωματούχος του Λευκού Οίκου έδωσε ποτέ εντολή παρακολούθησης οποιουδήποτε Αμερικανού πολίτη. Οποιοσδήποτε ισχυρισμός για το αντίθετο είναι απλά ψευδής».

Σημειώνεται ότι όλα άρχισαν όταν ο Τραμπ έγραψε στο Twitter: "Πόσο χαμηλά είχε πέσει ο πρόεδρος Ομπάμα ώστε να παρακολουθεί τα τηλέφωνά μου κατά την ιερή προεκλογική διαδικασία. Αυτό είναι Νίξον/Γουότεργκεϊτ. Κακός (ή άρρωστος) τύπος! Βάζω στοίχημα ότι ένας καλός δικηγόρος θα έστηνε πολύ γερή υπόθεση με το γεγονός ότι ο πρόεδρος Ομπάμα παρακολουθούσε τα τηλέφωνά μου τον Οκτώβριο, μόλις πριν από τις εκλογές!".

Σε ένα από τα tweets ο Τραμπ έγραφε ότι οι καταγγελόμενες υποκλοπές έλαβαν χώρα στον Πύργο Τραμπ στη Νέα Υόρκη αλλά "δεν βρέθηκε τίποτα".

Απορρίπτει τις κατηγορίες Τραμπ ο πρώην διευθυντής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Τζέιμς Κλάπερ

Η επιτροπή Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων θα επιδιώξει να καθορίσει, στο πλαίσιο της έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη με επίκεντρο τις παρεμβάσεις της Ρωσίας στην προεκλογική εκστρατεία στις ΗΠΑ, εάν η κυβέρνηση Ομπάμα διέταξε να τεθεί υπό παρακολούθηση ο Ντόναλντ Τραμπ, είπε ο πρόεδρός της.

«Ένα από τα ζητήματα στα οποία θα επικεντρωθεί η έρευνα (της επιτροπής) είναι η αντίδραση της αμερικανικής κυβέρνησης στις ενέργειες των πρακτόρων των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας στις ΗΠΑ» επισήμανε ο Ντέβιν Νιούνες σε ένα δελτίο τύπου που εκδόθηκε.

«Ως εκ τούτου η επιτροπή θα προσπαθήσει να μάθει εάν η κυβέρνηση προέβη σε ενέργειες παρακολούθησης ηγετικών στελεχών ή εκπροσώπων των ομάδων προεκλογικής εκστρατείας οποιουδήποτε πολιτικού κόμματος κι εμείς θα συνεχίσουμε να ερευνούμε αυτό το θέμα εφόσον τα στοιχεία το απαιτήσουν» διαβεβαίωσε ο ίδιος.

Την ίδια ώρα ο πρώην διευθυντής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ (NSA) Τζέιμς Κλάπερ απέρριψε σήμερα τις κατηγορίες του Ντόναλντ Τραμπ σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC.

«Δεν υπήρξε τέτοιους είδους δραστηριότητα παρακολούθησης των τηλεφωνικών συνομιλιών σε βάρος του προέδρου την περίοδο που εξελέγη ή όταν ήταν υποψήφιος ούτε σε βάρος αξιωματούχων της εκστρατείας του» τόνισε ο Κλάπερ στην εκπομπή Meet The Press. απε

ΠΡΕΖΑ TV
5-3-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: