Παρασκευή, Μαρτίου 17, 2017

ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΜΑΞΙΜΟΥ ΣΤΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ REUTERS

«Είμαστε και επισήμως στην εποχή των fake news αυτή τη φορά με τη σφραγίδα του Reuters», αναφέρει μεταξύ άλλων το γραφείο του Πρωθυπουργού
Το Μαξίμου ζήτησε διάψευση του δημοσιεύματος που «ανέβηκε» στο πρακτορείο, κάτι το οποίο δεν έγινε ποτέ
Της Κατερίνας Ακριβοπούλου

Σφοδρή επίθεση, με σοβαρά υπονοούμενα για χρηματοπιστωτικά παιχνίδια, εξαπέλυσε το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού κατά του Reuters. Όλα ξεκίνησαν όταν σε πλατφόρμα του πρακτορείου εμφανίστηκε δημοσίευμα (με πηγή το οικονομικό site ForexLive) το οποίο έκανε λόγο για επικείμενη συνέντευξη Τύπου του Αλέξη Τσίπρα, με την οποία θα απειλούσε τους δανειστές με εκλογές. Το σενάριο αναπαρήχθη πολύ γρήγορα από πολλά ελληνικά Μέσα και μάλιστα ως πρώτη είδηση για ευνόητους λόγους.


Είναι αξιοσημείωτο πως ο συντάκτης του εν λόγω κειμένου, ο οποίος δεν είναι συνεργάτης ή ανταποκριτής του πρακτορείου στην Αθήνα, επικαλείται ως πηγή φήμες, συνομιλίες και κουβέντες που κυκλοφορούν στην Αθήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του altsantiri.gr, όταν ο πρωθυπουργός είδε το δημοσίευμα εξερράγη και ζήτησε από στενό του συνεργάτη να επικοινωνήσει με το πρακτορείο, προκειμένου να ζητήσει εξηγήσεις για την εγκυρότητα του ρεπορτάζ και να ζητήσει διάψευση. Η απάντηση της διευθύντριας του Reuters προς τον κυβερνητικό αξιωματούχο ήταν πως ο συντάκτης του κειμένου δεν είναι συνεργάτης του πρακτορείου, ωστόσο υποσχέθηκε πως θα υπάρξει πολύ γρήγορα διάψευση του ρεπορτάζ.

Μία ώρα μετά, όμως, η διευθύντρια του πρακτορείου πήρε τηλέφωνο στο πρωθυπουργικό γραφείο και ενημέρωσε πως δεν προτίθεται να γίνει καμία διάψευση, φοβούμενη προφανώς να μην εκτεθεί το ίδιο στα μάτια των αναγνωστών του.

Στο Μέγαρο Μαξίμου εκτιμούν πως παίζονται χρηματοπιστωτικά παιχνίδια, τα οποία εντάθηκαν μετά την ήττα του Βίλντερς χθες, στην Ολλανδία και γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο αποφάσισαν να περάσουν στην αντεπίθεση με την παρακάτω ανακοίνωση:

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Το Πρακτορείο Reuters θα έπρεπε, ειδικά σε αυτή την δύσκολη περίοδο για την Ευρώπη, να είναι περισσότερο προσεκτικό και να μην φιλοξενεί «δημοσιεύματα» αμφιβόλου προελεύσεως και μηδενικής αξιοπιστίας.

Είναι προφανές, ότι η «αποκλειστική είδηση» περί δήθεν συνέντευξης Τύπου του Πρωθυπουργού, καθώς και το σενάριο περί εκλογών που στηρίζονται σε φήμες κατά τον ίδιο τον συντάκτη της «είδησης», σε μια κανονική περίοδο δε θα αφορούσαν κανέναν. Σήμερα, όμως, εν μέσω μιας κρίσιμης διαπραγμάτευσης κάθε ψεύτικη είδηση, που προσπαθεί να δημιουργήσει πρόβλημα στην ελληνική κυβέρνηση, μετατρέπεται αυτομάτως σε πρώτο θέμα σε μεγάλη μερίδα του Τύπου.

Είμαστε και επισήμως στην εποχή των fake news. Aυτή τη φορά και με τη σφραγίδα του Reuters. Κρίμα…

ΥΓ. Ελπίζουμε να είναι απλώς μια ανοησία γιατί δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι κάποιοι παίζουν παιχνίδια με το Χρηματιστήριο».  
 http://www.altsantiri.gr

ΠΡΕΖΑ TV
17-3-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: