Πέμπτη, Απριλίου 06, 2017

ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ ΤΟ 2016

Ο αριθμός των Ρώσων οι οποίοι ζουν σε συνθήκες φτώχειας έφθασε το 2016 σχεδόν τα 20 εκατομμύρια, σε υψηλό δεκαετίας, έπειτα από τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη χώρα για την ουκρανική κρίση και λόγω της πετρελαϊκής κρίσης που έπληξε την οικονομία, όπως προκύπτει από οικονομικά στοιχεία που δόθηκαν την Τετάρτη στη δημοσιότητα.
Περίπου 19,8 εκατομμύρια άνθρωποι - περισσότερο από το 13% του πληθυσμού - ζούσαν με εισοδήματα χαμηλότερα του μικρότερου αποδεκτού τον περασμένο χρόνο, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η στατιστική υπηρεσία Rosstat, από 19,5 εκατ. που ήταν το 2015.

Τα εισοδήματα στη Ρωσία εμφανίζουν έντονες διακυμάνσεις ανάλογα με την εποχή, με το μέσο όρο αποδοχών το τέταρτο τρίμηνο να διαμορφώνεται σε λιγότερο από 9.691 ρούβλια (161 ευρώ) τον μήνα.
Ο αριθμός των φτωχών στη χώρα ανέρχετο σε 16,1 εκατομμύρια το 2014 προτού η Ρωσία βυθιστεί στην ύφεση εξαιτίας της πτώσης των τιμών του πετρελαίου και των δυτικών κυρώσεων λόγω της ουκρανικής κρίσης.
Η ύφεση συνοδεύτηκε από την άνοδο των τιμών που έπληξαν έντονα την αγοραστική δύναμη των καταναλωτών, παρότι τους τελευταίους μήνες ανατιμήθηκε το ρούβλι. Η κατανάλωση παραμένει χαμηλή παρά την πρόσφατη άνοδο στην οικονομική δραστηριότητα.
Ο περασμένος χρόνος ήταν ο χειρότερος στη Ρωσία σε ό,τι αφορά τα ποσοστά φτώχειας από το 2006, όταν 21,6 άνθρωποι ζούσαν με λιγότερο από το κατώτατο μηνιαίο εισόδημα.
Ωστόσο οι αριθμοί αντιπροσωπεύουν μια μείωση κατά το ήμισυ του ποσοστού της φτώχειας από το 2000 όταν περισσότεροι από 40 εκατομμύρια πολίτες ήταν επισήμως φτωχοί, καθώς η άνοδος του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν στην εξουσία συνοδεύτηκε από μια ισχυρή ανάπτυξη ενισχυμένη από την βιομηχανία της ενέργειας. 
http://www.naftemporiki.gr
ΠΡΕΖΑ TV
6-4-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: