Τετάρτη, Απριλίου 05, 2017

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΞΑΓΟΡΑΣ ΤΟΥ 45% ΤΗΣ ESA SECURITY ΑΠΟ ΤΟΝ ΌΜΙΛΟ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΣΑΛΛΑ

Ο ΣΑΛΛΑΣ ΑΦΟΥ ΕΚΑΝΕ "ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ" ΣΤΗΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΕΞΑΓΟΡΑΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΙΚΡΕΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΧ ΑΓΡΟΤΙΚΗ...ΤΩΡΑ ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΤΑΙ ΑΛΛΟΥ...

Την υπογραφή συμφωνίας εξαγοράς του 45% της ESA SECURITY SOLUTIONS από το LYKTOS GROUP, ανακοίνωσε σήμερα το LYKTOS GROUP (όμιλος εταιριών Μιχάλη Σάλλα). Επίσης, μεταξύ των δύο μερών συμφωνήθηκε η άμεση αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με αποτέλεσμα την απόκτηση του 55% από το LYKTOS GROUP.


Η ESA είναι εταιρεία που κατέχει ηγετική θέση στην παροχή ολοκληρωμένων λύσεων ασφαλείας, ο τζίρος της οποίας ανήλθε το 2016 σε 28 εκ. ευρώ. Η ESA παρέχει υπηρεσίες σε Αεροδρόμια, Λιμάνια, Σιδηροδρόμους, μεγάλους Πολυεθνικούς Οργανισμούς, Εγκαταστάσεις Εταιρειών Ενέργειας, Τράπεζες και Εμπορικά Δίκτυα.
Σκοπός της συμφωνίας και της συμμετοχής του LYKTOS GROUP είναι η ενίσχυση των κεφαλαίων της ESA και η περαιτέρω επέκταση του εξοπλισμού της για την ανάπτυξη των εργασιών της. Στην εταιρεία απασχολούνται περισσότεροι από 2.000 εργαζόμενοι και εκτιμάται ότι με τους νέους πελάτες και την επέκταση των εργασιών της, θα υπάρξει σημαντική αύξηση του κύκλου εργασιών και του προσωπικού εντός διετίας.
Την Διοίκηση της εταιρίας ασκεί ο Βασίλης Αντωνόπουλος -CEO της ESA-, ένας από τους εμπειρότερους μάνατζερ-επιχειρηματίες του κλάδου, που εδραίωσε την ESA ως μία μεγάλη και σύγχρονη εταιρία στη συγκεκριμένη αγορά.
Για το LYKTOS GROUP, η συμμετοχή στην ESA, είναι ο τέταρτος επενδυτικός χώρος στον οποίο o Όμιλος αναπτύσσεται τους τελευταίους μήνες. Έχουν προηγηθεί ή βρίσκονται σε εξέλιξη σημαντικές συμμετοχές: στον κλάδο του Τουρισμού, στο Asset Management με την εταιρία WEALTH, που έχει υπό διαχείριση κεφάλαια περισσότερα από 200 εκ. ευρώ καθώς και στον τραπεζικό τομέα ως στρατηγικός επενδυτής στην ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ. Η σχετική εγκριτική διαδικασία συμμετοχής του LYKTOS GROUP στην Τράπεζα βρίσκεται σε τελικό στάδιο.
Επενδύσεις της LYKTOS GROUP έχουν πραγματοποιηθεί επίσης στον χώρο της Οινοποιίας (ΣΕΜΕΛΗ ΑΕ) και σε καινοτόμες Τεχνολογίες. 
http://news247.gr/
ΠΡΕΖΑ TV
5-4-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: