Τετάρτη, Απριλίου 26, 2017

Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΦΕΡΕΤΑΙ ΝΑ ΤΣΕΠΩΝΕ ΤΟ 60% ΤΟΥ ΜΙΣΘΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΔΑΣ ΤΟΥ!

Σοκαριστικές συνομιλίες μέσω e-mail που εμφανίζουν τον ευρωβουλευτή της ΝΔ Μανώλη Κεφαλογιάννη να παίρνει το 60% του μισθού σκληρά εργαζόμενης συνεργάτιδάς του γιατί «δεν του φτάνει ο μισθός των 13.000 ευρώ μηνιαίως» βρίσκονται τους τελευταίους μήνες στη διάθεση της Δικαιοσύνης.

Σε εξέλιξη δικαστική έρευνα για τον ευρωβουλευτή της ΝΔ και εντολή για άνοιγμα λογαριασμών.

Στη δικογραφία της εισαγγελικής έρευνας, που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, περιλαμβάνονται ήδη επίσημη καταγγελία αλλά και επώνυμη μαρτυρία για την ηθικά και ποινικά σκανδαλώδη συμπεριφορά, όπως παρουσιάζεται, του Μ. Κεφαλογιάννη, οι συνέπειες της οποίας έχουν ξεπεράσει τα ελληνικά σύνορα.

Στη δικογραφία που έχει ανοίξει η Οικονομική Εισαγγελία περιλαμβάνονται και οι έγγραφες διαδικτυακές συνομιλίες συνεργατών του, οι οποίες εμφανίζουν τον πρώην υπουργό και επικεφαλής της ομάδας των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας Μανώλη Κεφαλογιάννη να «εξαπατά» τους ευρωπαϊκούς θεσμούς καθώς και άλλες αρμόδιες αρχές της χώρας μας τσεπώνοντας το μεγαλύτερο μέρος του μισθού συνεργάτιδάς του, η οποία θέλοντας και μη φέρεται να του «ακουμπάει» κάθε μήνα, για μεγάλο χρονικό διάστημα, 4.240 ευρώ μετρητά!


Τα συγκεκριμένα στοιχεία ενισχύουν τη μαρτυρική κατάθεση-καταπέλτη που έδωσε στον επίκουρο οικονομικό εισαγγελέα Χρήστο Τζούρα σε βάρος του Μανώλη Κεφαλογιάννη πρώην συνεργάτης του ευρωβουλευτή, ο οποίος ήταν στο πλευρό του για πολλά χρόνια και είναι σε θέση να γνωρίζει από πρώτο χέρι εάν και τι συνέβαινε με την αμοιβή της εν λόγω υπαλλήλου, όπως και γενικότερα πράγματα και καταστάσεις από την πολιτική του διαδρομή.

Σύμφωνα πάντα με το έγγραφο υλικό που έχει στη διάθεσή του το Documento, το οποίο αποτελεί μέρος της επίμαχης δικογραφίας, ο Κρητικός πολιτικός, που τώρα εκπροσωπεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Ευρώπη, προκειμένου να πάρει περισσότερα χρήματα από αυτά που δικαιούται νομίμως σκέφτηκε το εξής:

Αλλαξε το μισθολογικό κλιμάκιο της συνεργάτιδάς του, που υπηρετούσε πριν σε άλλον πολιτικό της ΝΔ, και την προβίβασε στο ανώτατο, με καθαρές αποδοχές 6.912 ευρώ τον μήνα, με την προφορική συμφωνία να του καταβάλει κάθε μήνα σε μετρητά περίπου το 60% του μισθού της.

Κατάφερε έτσι για μεγάλο χρονικό διάστημα να ενθυλακώσει ο ίδιος ένα σημαντικό χρηματικό ποσό, το οποίο προστίθετο στις μηνιαίες νόμιμες απολαβές του ευρωβουλευτή, εκτινάσσοντας τη συνολική αμοιβή του στις 18.000 ευρώ.

Χρήμα ζεστό κι αφορολόγητο

Γι’ αυτήν την «προαγωγή» ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, ο οποίος όπως αναφέρουν στις διαδικτυακές συνομιλίες τους οι δύο συνεργάτες του –ο μάρτυρας και η «χρηματοδότρια»– δεν «έβγαινε» με τις 13.000 ευρώ που εισπράττει κάθε μήνα από την Ευρωβουλή, φέρεται να ζήτησε μηνιαία μίζα από τον… μισθό της συνεργάτιδας ύψους 4.240 ευρώ.

Ο διορισμός της νεαρής μορφωμένης γυναίκας στο γραφείο του Μανώλη Κεφαλογιάννη στην Ευρωβουλή, όπως προκύπτει από τα email, έγινε το 2014. Aπό τότε κι αφού την προήγαγε σε μεγαλύτερη μισθολογική κλίμακα –σύμφωνα πάντα με την καταγγελία και μέχρι τουλάχιστον τον χρόνο που «έσκασε» το ζήτημα– φέρεται να του «επέστρεφε» το μεγαλύτερο μέρος του μισθού της.

Χρήμα ζεστό, της τάξης των 50.880 ευρώ τον χρόνο, μαύρο και αφορολόγητο, που καταβαλλόταν κάτω από το τραπέζι στον ευρωβουλευτή από τον Ιούλιο του 2014 και το οποίο βεβαίως δεν εμφανίζεται σε καμία δήλωση πόθεν έσχες, όπως αναφέρουν οι καταγγελίες που έχει στη διάθεσή του ο επίκουρος οικονομικός εισαγγελέας Χρήστος Τζούρας.

Από την πλευρά του ο εισαγγελέας έχει ήδη επικοινωνήσει αρκετές φορές με τη συνεργάτιδα, που φέρεται να ενέδωσε στις απαιτήσεις του αφεντικού της καταβάλλοντάς του τα χρήματα κάθε μήνα, και μεταξύ άλλων της έχει ζητήσει αναλυτική κίνηση του τραπεζικού λογαριασμού στον οποίο μπαίνει η μισθοδοσία της από την Ευρωβουλή. Κι αυτό για να επιβεβαιώσει εάν πράγματι κάθε μήνα τραβούσε από τον λογαριασμό της μισθοδοσίας της αυτό το ιλιγγιώδες, ειδικά για τα σημερινά δεδομένα, χρηματικό ποσό.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, από την Οικονομική Εισαγγελία, στην οποία προΐσταται ο οικονομικός εισαγγελέας Παναγιώτης Αθανασίου, έχει αποσταλεί έγγραφο αίτημα προς την αρμόδια υπηρεσία του Ευρωκοινοβουλίου, προκειμένου να χορηγήσει άδεια στη νεαρή γυναίκα ώστε να έρθει στην Ελλάδα και να δώσει κατάθεση.

Μετά τη συλλογή όλων των στοιχείων, στα οποία εντάσσεται και η κατάθεση της υπαλλήλου του ευρωβουλευτή, θα εκτιμηθεί από τον εισαγγελέα Χρήστο Τζούρα εάν οι ενδείξεις είναι πράγματι τέτοιες που να δικαιολογούν την παραγγελία για άσκηση ποινικής δίωξης για αδικήματα όπως φοροδιαφυγή, παραβίαση του νόμου περί πόθεν έσχες ή ακόμη και για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

«Κλαίγεται για τα λεφτά»

Η καταγγελία για φοροδιαφυγή και οι συνομιλίες που σοκάρουν

Ολα ξεκίνησαν τον περασμένο Σεπτέμβριο όταν η Διεθνής Ενωση Ανεξάρτητων Δημοσιογράφων (International Consortium of Independent Journalists) απέστειλε στην Υπηρεσία Κατά της Διαφθοράς (OLAF) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής την επίμαχη καταγγελία κατά του Μανώλη Κεφαλογιάννη, που στη συνέχεια έφτασε και στην ελληνική Δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με αυτή την καταγγελία ο κ. Κεφαλογιάννης θα έπρεπε να ελεγχθεί για φοροδιαφυγή της τάξης των 127.000 ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στα χρήματα που πήρε μαύρα για ένα εξάμηνο του 2014, για όλο το 2015 και για το 2016.

Βέβαια, τα επίμαχα email μεταξύ των δύο συνεργατών που αναφέρονται στο ζήτημα σταματούν τον Δεκέμβριο του 2015, ωστόσο σύμφωνα με τους καταγγέλλοντες οι ενδείξεις παραπέμπουν σε συνέχιση αυτής της τακτικής, η οποία εμφανίζεται ως πάγια πρακτική.

Οι επίμαχες συνομιλίες ανάμεσα στον καταγγέλλοντα πρώην πλέον συνεργάτη και την υπάλληλο στην Ευρωβουλή είναι πραγματικά σοκαριστικές.

Στις 16 Οκτωβρίου 2014 ο άντρας συνεργάτης συζητά (µέσω διαδικτύου) με τη συνάδελφό του στην Ευρωβουλή για τα χρήματα που έλαβε μετά την αλλαγή του κλιμακίου με την «αλλαγή του συμβολαίου» και πόσα από αυτά θα πρέπει να δώσει στον Μανώλη Κεφαλογιάννη. Εκείνη του απαντά ότι χρωστάει στον Κεφαλογιάννη 4.237 ευρώ για καθέναν από τους τρεις περασµένους μήνες (Αύγουστο – Σεπτέμβριο – Οκτώβριο) και άρα θα πρέπει να του δώσει συνολικά περίπου 13.000 ευρώ, δηλαδή από 4.237 για κάθε μήνα συν 1.200 για τον Ιούλιο (που προφανώς αναλογούν στον μισθό της προηγούμενης, κατώτερης κλίμακας).

Στις 25 Οκτωβρίου του 2014, σε άλλη διαδικτυακή συνομιλία τους, έπειτα από σχετική ερώτηση του συνεργάτη της Αθήνας, η συνεργάτιδα στην Ευρωβουλή του λέει ότι έχει ξεκινήσει να δίνει τα χρήματα... «απλά –συνεχίζει– «έχω ceilinng (ανώτατο όριο ανάληψης) 5.000 ευρώ την εβδομάδα και του εξήγησα ότι θα του δώσω τα υπόλοιπα όταν έλθει την άλλη εβδομάδα».

Εξηγεί δηλαδή ότι δεν γίνεται να συγκεντρώσει αμέσως όλα τα χρήματα και να τα καταβάλει σε μετρητά, καθώς –προφανώς– δεν έχουν περάσει αρκετές ημέρες από την πίστωση του λογαριασμού της ώστε να προλάβει να σηκώσει σταδιακά όλο το χρηματικό ποσό.

Μάλιστα η επίμαχη συζήτηση ξεκινά από τον καταγγέλλοντα, πρώην πλέον συνεργάτη, που ρωτά συγκεκριμένα τη γυναίκα: «Να σε ρωτήσω, επειδή όλο για λεφτά μου μιλάει ο ΜΚ, του έδωσες τη διαφορά του μισθού σου 4.237 ευρώ επί 3 μήνες από 1.8.2014;».

Αυτή αφού του απαντά ότι «είναι το πρώτο πράγμα που θα κάνω Δευτέρα πρωί και θα σου πω», αργότερα την ίδια ημέρα του εξηγεί γιατί δεν μπορεί να δώσει μαζεμένο όλο το χρηματικό ποσό.

Στη συνέχεια υπάρχουν κάποιες άλλες συνομιλίες στις οποίες η γυναίκα διαμαρτύρεται στον συνάδελφό της για τη συμπεριφορά του ευρωβουλευτή (για το πώς μίλησε στην ίδια και σε μια άλλη κοπέλα), αλλά και για τη σκληρή πολύωρη δουλειά που κάνει, ενώ ο εξ Αθηνών συνεργάτης τη ρωτά εάν συνεχίζει να του δίνει χρήματα «τα 4.200 ευρώ από τον μισθό σου».

Η γυναίκα, αφού του απαντά «ναι»... στολίζει στη συνέχεια και με ένα κοσμητικό επίθετο τον προϊστάμενό της. Αυτή η συνομιλία φέρεται να έχει γίνει τον Δεκέμβριο του 2015.

Σε άλλη, προγενέστερη συνομιλία των δύο, πάντα μέσω ίντερνετ, στις 4 Απριλίου 2015, ο άντρας συνεργάτης ρωτά την κοπέλα: «Γιατί κλαίγεται ο Κεφαλογιάννης συνέχεια για λεφτά;».

Και ακολουθεί ο εξής διάλογος:

- Κλαίγεται; Τι είπε και κλαίγεται;

- Ναι, δεν βγαίνει με αυτά που παίρνει, έχει δάνεια, φίλους να βοηθήσει. Δεν πληρώνεται κάθε ημέρα που είναι εκεί 359 ευρώ;

- 304. Τι, σοβαρά;

- (κάνει υπολογισμό των συνολικών απολαβών του ευρωβουλευτή) Αρα βασικός 7.000 και άλλα 6.000 πάει 13.000.

- Ναι.

- Και του δίνεις και τα 4.279 ευρώ κάθε μήνα από τον μισθό σου.

- 4.240 ευρώ νομίζω.

- ΟΚ. 4.240. Πάει 18.000 ευρώ αφορολόγητα. Τι άλλο θέλει;

- Δεν έχω ιδέα. Εμένα δεν μου λέει για δάνεια και τα λοιπά. Μήπως να πω στον Σαμαρά να με κατεβάσει Ευρωβουλή... αχαχαχα. 
Κατερίνα Κατή

http://www.documentonews.gr/

ΠΡΕΖΑ TV
26-4-2017

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΙΣ ΕΔΗΣΕΙΣ??? ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΓΥΦΤΟΣ Ο ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΡΙΞΕΙ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΓΥΦΤΟΣ?? ΓΙΑΤΙ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΝΩ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΛΥΣΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΑΠΟ ΧΘΕΣ?? ΓΙΑΤΙ????