Σάββατο, Απριλίου 01, 2017

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΗΝ ALPHA BANK ΓΙΑ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΧΑΝΙΩΝ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε η «Ανοικτή Πρωτοβουλία ενάντια στην εκποίηση του αεροδρομίου Χανίων «Ι. Δασκαλογιάννης»», την Παρασκευή το πρωΐ, στο κεντρικό υποκατάστημα της Alpha Bank στα Χανιά.

Οι πολίτες διαμαρτύρονται για την δανειοδότηση της Fraport από την ελληνική τράπεζα με 380 εκατ. €, την ώρα μάλιστα που η τράπεζα παρουσίασε ζημιές.


Οι πολίτες διαμαρτύρονται και για την εκποίηση Ελληνικών Δημόσιων Υποδομών στο Γερμανικό Κράτος καθώς κύριος μέτοχος της Fraport, κατά περίπου στο 60%, είναι το Γερμανικό Ομοσπονδιακό κρατίδιο της Εσσης, το Επιμελητήριό της καθώς και η κρατική Lutfhansa. Την εκποίηση αυτήν, όπως αναφέρουν οι πολίτες της Πρωτοβουλίας, την χρηματοδοτεί η Ελληνική Τράπεζα Alpha Bank η οποία έχει ως καταθέσεις τα χρήματα του Ελληνικού Λαού και η οποία κεφαλαιοποιήθηκε εις βάρος των Ελλήνων φορολογουμένων.

Οι πολίτες οι οποίοι συγκεντρώθηκαν μπροστά στην τράπεζα μοίρασαν ενημερωτικά φυλλάδια και ανήρτησαν πανό «ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΩΝ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΩΝ».  
Αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων πολιτών, εισήλθαν στο κεντρικό κατάστημα της τράπεζας και παρέδωσαν έγγραφο της «Πρωτοβουλίας» και ενημέρωσαν για τους λόγους της διαμαρτυρίας τους.

Ο οικονομολόγος Κώστας Σταυρουλάκης, μέλος της «Ανοικτής Πρωτοβουλίας» δήλωσε:

Σήμερα ήλθαμε στην Alpha Bank για διαμαρτυρία διότι επιβεβαιώνονται τα όσα έχουμε αναφέρει τόσο καιρό για το θέμα της εκχώρησης του αεροδρομίου.

Έρχεται ένας “επενδυτής” για να επενδύσει εδώ και θα δανειστεί το 1/3 του ποσού από ελληνική τράπεζα.

Η ελληνική τράπεζα αυτή έχει ανακεφαλαιοποιηθεί από τα χρήματα των ελλήνων πολιτών και αντί να έρθει η επένδυση από έξω χρησιμοποιούν τα δικά μας χρήματα για να εκποιηθούν ελληνικές δημόσιες υποδομές.

Θα πρέπει να επισημάνουμε επίσης ότι τα 380 εκ. ευρώ που δίνονται από αυτή την τράπεζα δίνονται από μία τράπεζα που στον τελευταίο ετήσιο ισολογισμό έχει ζημιές άρα θα υπάρχει μία πίεση κεφαλαιακή. Και αναρωτιόμαστε, ποια ελληνική επιχείρηση θα μπορεί να δανειοδοτηθεί όταν θα λείπει αυτό το κεφάλαιο από την συγκεκριμένη τράπεζα;

Τα χρήματα τα παίρνει η Fraport, δηλαδή η εταιρεία η οποία έχει υπογράψει σύμβαση με το ΤΑΙΠΕΔ και στην οποία αυτή εταιρεία μέτοχος είναι η μητρική Fraport που είναι κατά 60% γερμανικό κράτος και ένα μικρό κομμάτι έχει ο Κοπελούζος και τα υπόλοιπα είναι κάποια funds που δεν ξέρουμε ποιοι είναι από πίσω. Η παρουσία της αστυνομίας ήταν διακριτική, με δύο μηχανές και ένα όχημα να έχουν κλείσει την οδό Χάληδων.


http://www.efsyn.gr

ΠΡΕΖΑ TV
1-4-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: