Κυριακή, Απριλίου 09, 2017

ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΠΛΟΙΑ ΣΤΗ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟ ΤΗΣ ΚΟΡΕΑΣ

Ο αμερικανικός στρατός διέταξε αμερικανικά πολεμικά πλοία να κινηθούν προς την χερσόνησο της Κορέας, με το βλέμμα στην Πιονγκγιάνγκ και το πυρηνικό της πρόγραμμα.

Μεταξύ των πλοίων βρίσκεται το αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS Carl Vinson, όπως επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο εκπρόσωπος της διοίκησης του αμερικανικού στρατού στον Ειρηνικό Ωκεανό.


«Η αμερικανική διοίκηση στον Ειρηνικό έδωσε εντολή στο αεροπλανοφόρο USS Carl Vinson να είναι διαθέσιμο και παρόν στον δυτικό Ειρηνικό ως προληπτικό μέτρο», τόνισε ο εκπρόσωπος Ντέιβ Μπέναμ, επικαλούμενος την αυξανόμενη ανησυχία που προκαλεί το βαλλιστικό και πυρηνικό πρόγραμμα του καθεστώτος της Βορείου Κορέας.

«Κρίνουμε ότι είναι απαραίτητη η αυξημένη παρουσία», εκεί τόνισε νωρίτερα στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters αμερικανός αξιωματούχος, που μίλησε υπό τον όρο να μην κατονομαστεί.

Το προηγούμενο διάστημα ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είχε δηλώσει ότι η Ουάσινγκτον είναι έτοιμη να αναλάβει δράση μόνη της για να αντιμετωπίσει τις πυρηνικές απειλές της Βορείου Κορέας. 

Η ναυτική δύναμη έχει τη δυνατότητα της αναχαίτισης βαλλιστικών πυραύλων.

Η Βόρειος Κορέα έχει πραγματοποιήσει αρκετές πυρηνικές δοκιμές. Εμπειρογνώμονες εκτιμούν ότι θα μπορούσαν αυτές να συνεχιστούν, καθώς η Πιονγκγιάνγκ κινείται προς την ανάπτυξη πυρηνικής κεφαλής με βεληνεκές που θα μπορούσε να φτάσει τις ΗΠΑ. IN.GR

ΠΡΕΖΑ TV
9-4-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: