Σάββατο, Απριλίου 08, 2017

ΣΤΟ 'ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ' ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΓΙΑΝΝΟΥ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ

Στενεύει πλέον ο κλοιός γύρω από τον πρώην υπουργό Εθνικής Αμύνης, Γιάννο Παπαντωνίου, αφού πλέον η τακτική Δικαιοσύνη αναμένεται να θέσει στο "στόχαστρο" της αν όχι τον ίδιο, μετά βεβαιότητας συγκεκριμένα πρόσωπα τόσο του στενού συγγενικού του περιβάλλοντος, όσο και του επαγγελματικού.

Το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται η συμπληρωματική άσκηση ποινικών διώξεων για υποθέσεις που σχετίζονται με την προμήθεια εξοπλιστικών προγραμμάτων, που αφορούν στην περίοδο υπουργίας στο ΥΠΕΘΑ του Γιάννου


Παπαντωνίου, αλλά και του προκατόχου του, Άκη Τσοχατζόπουλου. Ξέπλυμα βρώμικου χρήματος αλλά και δωροδοκία, είναι τα δύο αδικήματα που -σύμφωνα με πληροφορίες- αποδίδονται στους εμπλεκόμενους για το χρονικό διάστημα από το 2002 έως σήμερα.
Η δίωξη αναμένεται να βοηθήσει τις αρχές να ερευνήσουν βαθύτερα την υπόθεση, ενώ δεν αποκλείεται να φέρει σημαντικές εξελίξεις. Κι αυτό γιατί η αξιόποινη πράξη της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα θεωρείται από τη Δικαιοσύνη διαρκές αδίκημα, και κατ' επέκταση δεν εμπίπτει στο νόμο περί ευθύνης υπουργών, ανοίγοντας το δρόμο για τη μη - παραγραφή αδικημάτων από πολιτικά πρόσωπα. Αυτό άλλωστε, είχε συμβεί και στην περίπτωση του Άκη Τσοχατζόπουλου, ο οποίος αν και η κατηγορία της παθητικής δωροδοκίας είχε παραγραφεί χρόνια πριν, εκείνη του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος παρέμενε "ενεργή", με αποτέλεσμα οι αρχές να προχωρήσουν στη σύλληψή του.
Η κίνηση των συμπληρωματικών ποινικών διώξεων έρχεται, καθώς η ανακρίτρια Διαφθοράς Ηλιάννα Ζαμανίκα, που εδώ και μήνες έχει "χρεωθεί" τις επίμαχες δικογραφίες, έχει πλέον στην κατοχή της σημαντικά στοιχεία, τα οποία προέκυψαν από μαρτυρικές καταθέσεις αλλά και από διάφορες εφόδους σε σπίτια εμπλεκόμενων.
Την ίδια ώρα, ερευνώνται και τα στοιχεία που έχουν φτάσει εδώ και εβδομάδες στην Εισαγγελία Διαφθοράς γύρω από τον πρώην υπουργό Εθνικής Αμύνης, Γιάννο Παπαντωνίου. Οι ελβετικές αρχές έχουν ήδη εντοπίσει δύο τραπεζικούς λογαριασμούς και ενός ασφαλιστηρίου συμβολαίου που συνδέονται και πλέον αναμένεται η αποστολή στην Ελλάδα επιπρόσθετου υλικού γύρω από αυτούς. Αντωνία Ξυνού http://news247.gr/

ΠΡΕΖΑ TV
8-4-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: