Τρίτη, Απριλίου 04, 2017

ΆΜΑΧΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΣΕ ΕΠΙΔΡΟΜΗ ΜΕ ΤΟΞΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

Τη ζωή τους έχασαν τουλάχιστον 58 άμαχοι και δεκάδες τραυματίστηκαν σήμερα εξαιτίας αεροπορικής επιδρομής με χρήση τοξικού αερίου στην πόλη Χαν Τσεϊχούν της επαρχίας Ιντλεμπ στη Συρία, όπως ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Οι άνθρωποι πέθαναν από ασφυξία, σύμφωνα με την μη κυβερνητική οργάνωση που επικαλείται ιατρικές πηγές. Μεταξύ των θυμάτων βρίσκονται τουλάχιστον δύο παιδιά, ενώ άλλα τραυματίστηκαν.


Το Παρατηρητήριο αναφέρει ότι η επίθεση έγινε από τη συριακή κυβέρνηση ή από ρωσικά μαχητικά. Προς το παρόν δεν υπάρχουν στοιχεία για τη ταυτότητα του τοξικού αερίου.

Αποτροπιασμό προκαλούν σοκαριστικές φωτογραφίες και βίντεο, που δημοσιεύτηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και δείχνουν παιδιά και ενήλικες να κείτονται νεκροί ή να υποφέρουν από αναπνευστικά προβλήματα.
Ο Εθνικός Συνασπισμός, σημαντική συνιστώσα της συριακής αντιπολίτευσης, ζητάει επείγουσα σύγκλιση του Συμβουλίο Ασφαλείας του ΟΗΕ και να ξεκινήσει έρευνα για την επίθεση, ενώ και για την ευθύνη, την οποία επιρρίπτει στο καθεστώς του Μπασάρ αλ Ασαντ.

Στο παρελθόν ο Σύρος πρόεδρος είχε επανειλημμένα αρνηθεί τη χρήση χημικών όπλων. Ωστόσο, έρευνα από τα Ηνωμένα Έθνη και τον Οργανισμό για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων κατέληξε στο συμπέρασμα τον Οκτώβριο ότι οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις είχαν χρησιμοποιήσει χλώριο ως όπλο τουλάχιστον τρεις φορές μεταξύ 2014 και 2015.

Μάλιστα, ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών είχε προωθήσει μαζί με τη Βρετανία αμερικανικό προσχέδιο ψηφίσματος, με πρόταση επιβολής κυρώσεων κατά της Δαμασκού για τη χρήση χημικών όπλων. 
http://www.efsyn.gr


ΠΡΕΖΑ TV
4-4-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: