Πέμπτη, Απριλίου 20, 2017

ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΑΠΟ ΙΕΡΕΑ ΤΗΣ ΧΙΟΥ (ΒΙΝΤΕΟ)

Εμετικές δηλώσεις από ιερέα του νησιού κατά των προσφύγων και νέο κάλεσμα σε ξενοφοβική διαδήλωση με αφορμή την ενοικίαση κτιρίου από ΜΚΟ Βάσκων διασωστών (SMH), το οποίο προορίζεται για να προσφέρει ιατρικές υπηρεσίες σε πρόσφυγες, μετανάστες, αλλά και στον ντόπιο πληθυσμό
Η ισπανική Μ.Κ.Ο. «Salvamento Maritimo Humanitario» («SMH») προγραμματίζει τη λειτουργία γραφείων της στο κτίριο, την παροχή στέγης κι άλλων Μ.Κ.Ο. που δραστηριοποιούνται στο νησί, καθώς και τη δημιουργία ιατρείου, που, όπως διευκρινίζουν τα στελέχη της, εκτός από τους πρόσφυγες- μετανάστες θα παρέχουν υπηρεσίες και στους κατοίκους του νησιού.

Σε βίντεο έδωσε στη δημοσιότητα η ιστοσελίδα Politischios.gr, ιερέας του νησιού εμφανίζεται σε χυδαία ρατσιστικό παραλήρημα εναντίον των προσφύγων:

«Εγώ ήμουν εκείνος που μαγείρευα στα συσσίτια της Μητρόπολης. Έδειξαν τον χειρότερο εαυτό τους ήταν γύφτοι. Τους είπαμε να μην πετάνε τα φαγητά έξω από τους κάδους. Τους πηγαίναμε ρούχα και τρόφιμα και τα πετούσαν. Δεν σεβάστηκαν κανέναν. Ο καθένας από το υστέρημά του προσέφερε ότι είχε. Δεν τους έχω εμπιστοσύνη σε τίποτα. Απέναντι από την εκκλησία έσπασαν ένα σπίτι με λοστό ενώ η ιδιοκτήτρια έλειπε στην Αθήνα. Σπάνε μαγαζιά, σπίτια, αυτοκίνητα, την περιουσάι τους καθενός μας. Αλληλοσφάζονται μεταξύ τους. Είναι τετρακοσμικοί, όχι απλά τριτοκοσμικοί».
https://left.gr 
ΠΡΕΖΑ TV
20-4-2017

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τί λέτε ρε μαλάκες; Να μας πηδάνε και να μην μιλάμε; Ψέμματα λέει;

Ανώνυμος είπε...

Καλό είναι να μη βαφτίζουμε τα πάντα όπως θέλουμε. Ξέρω ανθρώπους που ήταν υπέρ των προσφύγων μέχρι που τους έζησαν από κοντά και άλλαξαν γνώμη. Δεν λέω ότι είναι όλοι έτσι αλλά και σε αυτούς όπως και σε όλους τους ανθρώπους υπάρχουν καλοί και κακοί. Το να βάζουμε μια ταμπέλα ότι όλοι οι πρόσφυγες είναι καλοί και όποιος πει κακό για αυτούς είναι ρατσιστής, νομίζω είναι άκυρο και φασιστικό. Το θέμα είναι να μάθουμε αν όντως έγιναν αυτά που λέει ή όχι.