Τετάρτη, Απριλίου 05, 2017

ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΠΛΑΣΤΗ ΕΙΔΗΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΑΕΔ

Τα «Νέα» με τίτλο «Υπεξαίρεσαν τα λεφτά του ΟΑΕΔ» αναδεικνύουν την «είδηση« για τη μεταφορά χρηματικών διαθεσίμων ύψους 65 εκατ. ευρώ σε λογαριασμούς ταμειακής διαχείρισης της Τραπέζας της Ελλάδος, που καταγγέλλει η ΝΔ, σημειώνοντας ότι η κίνηση αυτή θυμίζει την περίοδο της διαπραγμάτευσης του 2015 από τον Γ.Βαρουφάκη.


«Το ΔΣ του ΟΑΕΔ, αντί να αξιοποιήσει και το τελευταίο ευρώ που διαθέτει στον αγώνα για την καταπολέμηση της ανεργίας, προχωρά σε μια αναιτιολόγητη ενέργεια. Αιφνιδίως, ζητά τη μεταφορά χρηματικών διαθεσίμων ύψους 65.000.000 ευρώ σε λογαριασμούς ταμειακής διαχείρισης της Τραπέζης της Ελλάδος» ανέφεραν σε υψηλούς τόνους ο τομεάρχης Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης και ο αναπληρωτής τομεάρχης Θεόδωρος Καράογλου. 

Και συμπλήρωσαν, εκφράζοντας έντονη ανησυχία για αναβίωση των ημερών του 2015 με ευθύνη της κυβέρνησης: «Σε κάθε περίπτωση, η συγκεκριμένη ενέργεια θυμίζει ημέρες 2015 Τσίπρα-Βαρουφάκη».

Από το υπουργείο Εργασίας διευκρινίζεται ότι «ο ΟΑΕΔ το 2015 μετέφερε τα αποθεματικά του στην ΤτΕ όπου φυσικά είναι και απολύτως διασφαλισμένα. Η διοίκηση του Οργανισμού στην πορεία διαπίστωσε ότι το επιτόκιο ήταν πολύ μεγαλύτερο από εκείνο της προηγούμενης τράπεζας (γύρω στο 5%) με αποτέλεσμα ο ΟΑΕΔ να έχει κερδίσει από τη μεταφορά αυτή ποσό γύρω στα 10 εκατομμύρια ευρώ. Το ποσό αυτό μάλιστα διατίθεται σε διάφορα κοινωφελή προγράμματα». left.gr

ΠΡΕΖΑ TV
5-4-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: