Τρίτη, Απριλίου 18, 2017

ΝΟΙΚΙΑΖΟΥΝ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΜΕ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ ΤΟ ΣΕΞ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΝΟΙΚΙ

Νεαρά και ευάλωτα άτομα, αναζητούν μέσω αγγελιών οι ιδιοκτήτες διαμερισμάτων στη Βρετανία, προσφέροντάς τους διαμονή με αντάλλαγμα όχι νοίκι αλλά σεξουαλική επαφή.
  Όπως αναφέρεται σε έρευνα του BBC, αυτού του τύπου οι συναλλαγές είναι απόλυτα νόμιμες, καθώς δεν υπάρχει σχετική νομοθεσία. Όμως πρόκειται για μια ξεκάθαρη εκμετάλλευση, όπως καταγγέλλουν και οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Τα θύματα είναι συνήθως φοιτητές, που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να νοικιάσουν κάποιο διαμέρισμα, ενώ οι σχετικές προτάσεις γίνονται κυρίως από άνδρες. Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις όπου οι ιδιοκτήτες είναι γυναίκες και αναζητούν νεαρούς άνδρες.


Μια φοιτήτρια που χρειάστηκε να μείνει στο Μπράιτον διηγήθηκε την εμπειρία της στο BBC. Όπως είπε το ενοίκιο με αντάλλαγμα το σεξ ήταν η μόνη της επιλογή. Ωστόσο αυτό την οδήγησε σε ένα αδιέξοδο και κατέρρευσε ψυχολογικά και σωματικά.

«Δεν είχα ιδέα πού έμπλεκα. Με πήγε στο σαλόνι του, μου έβαλε να πιω, μετά πήγαμε κατευθείαν πάνω για να το κάνουμε. Έκανε ό,τι ήθελε, και το έκανε με δύναμη. Εγώ απλά δεν αντιδρούσα», εξομολογείται.

«Πιεζόμουν για να τον κρατώ ικανοποιημένο, επειδή αν δεν είναι ικανοποιημένοι μαζί σου, τότε μπορεί να συμβεί οτιδήποτε. Μπορούν βασικά να έρθουν και να σου πουν “θέλω σεξ τώρα” και δεν έχεις στην πραγματικότητα επιλογή, επειδή ξέρεις πως είναι το σπίτι τους και θέλεις να παραμείνεις εκεί».Σύμφωνα με το BBC, υπάρχει πληθώρα τέτοιων αγγελιών στο διαδίκτυο και μάλιστα χωρίς καμία κάλυψη. Ένας ιδιοκτήτης διαμερίσματος ζητούσε μάλιστα ένα «naughty girl» («κορίτσι πρόθυμο για όλα»).

Ένα από τα πρόσωπα που εμπλέκεται σε τέτοιου είδους συμφωνίες παρουσίασε στο BBC, χωρίς κανένα ενδοιασμό, τους κανόνες. «Θα πρέπει να με επισκέπτεται συχνά μέσα στην εβδομάδα, αλλά δεν θα πληρώνει κανένα ενοίκιο», λέει. Ένας άλλος αναφέρει: «Εγώ σκεφτόμουν μια φορά την εβδομάδα. Είμαι ικανοποιημένος, εφόσον υπάρχει σεξ».

Κάποιοι από τους ιδιοκτήτες ισχυρίζονται πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με αυτές τις συμφωνίες. Υποστηρίζουν πως πρόκειται για μια επιλογή των ενοικιαστών. «Είναι μια win - win συμφωνία», είπε ένας ιδιοκτήτης, υποστηρίζοντας πως και τα δύο μέρη έχουν κάποιο όφελος. «Δεν υπάρχει καταναγκασμός. Γνωρίζουν τους κανόνες και είμαι ο τελευταίος άνθρωπος που θα εκμεταλλευόμουν άλλους ανθρώπους», ανέφερε μεταξύ άλλων.

«Ανεξάρτητα αν υπάρχει συμφωνία ή όχι πρόκειται για μια πολύπλοκη κατάσταση, πολύ διαφορετική αυτή που παρουσιάζεται, ιδιαίτερα όταν μιλάμε για ευάλωτα άτομα», σημειώνουν από οργανώσεις για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. «Το πρόβλημα είναι πως όταν έχουμε να κάνουμε με ένα ευάλωτο άτομο, που μετατρέπεται σε αντικείμενο εκμετάλλευσης, η έννοια της επιλογής εξαφανίζεται. Πρόκειται για μια παγίδα που εκθέτει τους ανθρώπους στον κίνδυνο της κακοποίηση», σημείωσε η Mel Potter από την οργάνωση Brighton Oasis Project.

http://tvxs.gr

ΠΡΕΖΑ TV
18-4-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: