Τετάρτη, Απριλίου 12, 2017

ΆΡΩΜΑ ΙΣΛΑΜΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ

Συνεχείς έρευνες για τους τρεις εκρηκτικούς μηχανισμούς που εξερράγησαν χθες δίπλα από το πούλμαν της Μπορούσια Ντόρτμουντ λίγο πριν από τον αγώνα με τη Μονακό.

Το συμβάν έγινε λίγο μετά την αναχώρηση του οχήματος από το ξενοδοχείο της ομάδας, γύρω στις 8 χθες βράδυ (ώρα Ελλάδας), στη συνοικία Χέχστεμ του Ντόρτμουντ, σε απόσταση 10 χλμ. από το γήπεδο «Ζίγκναλ Ιντούνα Παρκ».


Από την έκρηξη έσπασαν τα τζάμια του οχήματος και τραυμάτισαν στα χέρια τον Ισπανό στόπερ των Βεστφαλών, Μαρκ Μπάρτρα, που διακομίστηκε στο νοσοκομείο και υποβλήθηκε σε επέμβαση στο δεξί χέρι. 
Στο μικροσκόπιο των αρχών βρίσκονται το είδος των εκρηκτικών μηχανισμών, που βρίσκονταν κρυμμένοι πίσω από θάμνους κοντά στο ξενοδοχείο, και επιστολή που βρέθηκε κοντά στο σημείο της επίθεσης.

Σύμφωνα με τη Sueddeutsche Zeitung, η επιστολή αναφέρει ότι η επίθεση αποτελεί απάντηση στη στρατιωτική ανάμειξη της Γερμανίας στις επιχειρήσεις παρακολούθησης κατά του Ισλαμικού κράτους στη Συρία.

Ωστόσο, πηγές της αστυνομικής έρευνας δήλωσαν στην εφημερίδα του Μονάχου ότι η επιστολή πιθανόν να αποτελεί απόπειρα αυτών που βρίσκονται πίσω από την επίθεση να παραπλανήσουν τις αρχές.«Ο κίνδυνος τρομοκρατικής ενέργειας δεν είναι καινούργιος, σημερινός», δήλωσε χθες ο επικεφαλής της αστυνομικής διεύθυνσης του Ντόρτμουντ, Γκρέγκορ Λάνγκε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.. «Προετοιμαζόμαστε για κάτι τέτοιο εδώ και καιρό. Δεν θέλω να υπονοήσω ότι πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια. Ακόμη η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη. Θέλουμε να είμαστε προσεκτικοί. Διεξάγουμε έρευνα με υψηλό επαγγελματισμό.»

Η εκπρόσωπος της εισαγγελίας Σάντρα Λούκε δήλωσε πως διεξάγεται έρευνα για «απόπειρα ανθρωποκτονίας» και τόνισε πως είναι ακόμη πολύ νωρίς για να γίνουν υποθέσεις όσον αφορά τα κίνητρα της επίθεσης.

Περισσότερα στοιχεία αναμένεται να γίνουν γνωστά κατά τη σημερινή συνέντευξη Τύπου στις 15:00.
http://www.efsyn.gr

ΠΡΕΖΑ TV
12-4-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: