Πέμπτη, Απριλίου 20, 2017

ΤΑ ΜΜΕ ΕΘΑΒΑΝ ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Ένα κουβάρι- οικονομικών - πολιτικών - συγγενικών σχέσεων άρχισε να ξετυλίγεται στην κοινοβουλευτική συζήτηση για την εξεταστική των σκανδάλων της υγείας, προτού καν ξεκινήσουν οι εργασίες της.

Το κουβάρι αυτό που αφορά ένα σκάνδαλο μεγέθους 85 δισεκατομμυρίων ευρώ δεν προβλήθηκε ποτέ ως τέτοιο, για 10 και πλέον χρόνια από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Αν απορεί κανείς γιατί συνέβη αυτό, μπορεί να βρει μια καλή εξήγηση στα όσα είπαν υπουργοί και βουλευτές κατά την διάρκεια της συζήτησης στην Βουλή της πρότασης για την σύσταση εξεταστικής επιτροπής.

Σε δύο πολύ χαρακτηριστικές περιπτώσεις σχέσεων χρήματος του ΚΕΕΛΠΝΟ με μεγάλα τηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης αναφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης.


Καταρχάς, στη συμφωνία μεταξύ του καναλιού ΑΝΤΕΝΝΑ και του ΚΕΕΛΠΝΟ, λέγοντας ότι στην εξεταστική επιτροπή δεν γίνεται «να μη δούμε τη χορηγία 1 εκατομμύριο ευρώ στον Όμιλο ΑΝΤ1, για ενίσχυση του θεσμού "Αριστεία Ζωής"; Με την αριστεία έχουν ένα θέμα οι νεοφιλελεύθεροι»!

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ μιλώντας για απευθείας ανάθεση. Επρόκειτο «για καμιά τετρακοσαριά χιλιάδες για διαφημιστικά μηνύματα; Ιδιωτικό συμφωνητικό. Για αυτό ο ΣΚΑΪ βγάζει τις δημοσκοπήσεις του Μαραντζίδη του ΠΑΜΑΚ, του κουμπάρου του κ. Μητσοτάκη. Όχι 15% τον ΣΥΡΙΖΑ, στο 3% θα τον φτάσει. Δες τι δουλειές έχει χάσει ο Αλαφούζος από εδώ».

Τέλος, θύμισε πώς όταν αυτά τα θέματα άρχισαν να αναδεικνύονται, «εξαφανίστηκαν» συστηματικά από ΜΜΕ: «Τον Απρίλη του 2005 αυτά που κουβεντιάζουμε σήμερα πρωτακούστηκαν σε μια εκδήλωση του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά και θάφτηκαν και τότε από τα ΜΜΕ, με την τιμητική εξαίρεση του "ΕΘΝΟΥΣ" και μιας δημοσιογράφου του MEGA, η οποία ήταν από τους πρώτους που απολύθηκαν, όταν άρχισαν οι περικοπές».

Φτιάχνονταν τηλεαστέρες

Τα... περίεργα κονδύλια από τον χώρο της υγείας δεν διαμόρφωναν μόνον σχέσης εξάρτησης με τα Μέσα Ενημέρωσης αλλά έφτιαχναν και πολιτικές καριέρες τηλε-αστέρων. Σύμφωνα με τη βουλευτή Αννέτα Καββαδία «όλοι όσοι τάιζαν, με αδιαφανείς και ενίοτε παράνομους τρόπους, μέσω των χρημάτων του ΚΕΕΛΠΝΟ, αγόραζαν χρόνο και για το κόμμα τους, ακόμη και για τον εαυτό τους. Έτσι έγιναν κάποιοι, κυρίες και κύριοι, τηλεοπτικοί αστέρες». Αναφέρθηκε επίσης σε «πόρισμα του ΣΔΟΕ για εικονικά τιμολόγια της περιόδου 2003-2009. Και δεν είναι μόνο αυτά. Υπάρχουν ιδιωτικά συμφωνητικά για χορηγίες σε συγκεκριμένα τηλεοπτικά κανάλια. Υπάρχουν τηλεοπτικές διαφημίσεις του ΚΕΕΛΠΝΟ, που έγιναν από συγκεκριμένες εταιρείες, χωρίς προκήρυξη της δαπάνης, αλλά με ανάθεση, και στη συνέχεια προβλήθηκαν ή δημοσιεύτηκαν με υψηλότατο τίμημα σε συγκεκριμένα και επιλεγμένα ραδιοτηλεοπτικά μέσα». Έτσι «εξασφαλιζόταν η ομερτά, αυτή η ένοχη σιωπή των μέσων μαζικής ενημέρωσης».

Το «Βήμα», τα σκάνδαλα και η SIEMENS

Σε μία ενδιαφέρουσα ιστορία από την επίμαχη περίοδο των σκανδάλων στον χώρο της υγείας αναφέρθηκε και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμένος. Υποστήριξε ότι με όχημα τα σκάνδαλα του χώρου της υγείας και μεσολαβητή την εφημερίδα «Το Βήμα», δρομολογήθηκαν εξελίξεις στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας και καθορίστηκε η θέση του κόμματος για το σκάνδαλο της SIEMENS. Ανέφερε ότι το 2011 η Ντόρα Μπακογιάννη κατέθεσε επερώτηση στην Βουλή για τον χώρο της υγείας μιλώντας «για ένα αδίστακτο, κερδοφόρο παιχνίδι ενός ευρύτερου κυκλώματος ανθρώπων με τη φαρμακευτική δαπάνη». O Π.Καμμένος συνέχισε λέγοντας ότι «Το Βήμα, του οποίου, ο γιος του εκδότη ήταν Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας έγραψε: «Αγριεύει ο πόλεμος στην οικογένεια της Κεντροδεξιάς με την κ. Ντόρα Μπακογιάννη να επιμένει στην ανάγκη σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής για την υγεία». Έτσι μεταφέρθηκε ένα μήνυμα «Το μήνυμα που λέει «το Βήμα» του Ψυχάρη. Ουσιαστικά με την ενέργειά της, προειδοποιεί την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας ότι εάν επιχειρηθεί εμπλοκή της στην υπόθεση της SIEMENS με γαλάζια συμφωνία, θα υπάρξει μετωπική σύγκρουση».

Οι σχέσεις του αμαρτωλού ΚΕΕΛΠΝΟ με μεγάλα κανάλια και εφημερίδες βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής
Ο Π.Καμμένος πάντως αναφέρθηκε και στις διαφημιστικές δαπάνες του Ερρίκος Ντυνάν λέγοντας ότι «η εταιρεία ΑΙΑ RELATE λαμβάνει το 2009 το 20% του συνολικού ποσού που συγκεντρώθηκε από πολίτες σε εράνους υπέρ του Ερυθρού Σταυρού, δηλαδή ένα στα πέντε. Πέντε ευρώ έδινε το παιδάκι στο σχολείο για τον Ερυθρό Σταυρό και το 1 ευρώ το έπαιρνε η διαφημιστική εταιρία». Όπως και σε έρευνα δημοσιογράφου του Ελεύθερου Τύπου. Είπε ότι «το 1996-1997 ο τότε διευθυντής του ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ, κ. Ντάσκας, ξεκίνησε μια μεγάλη έρευνα για το θέμα του ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ, ένα κληροδότημα του ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ, το οποίο περιέργως πουλήθηκε σε ιδιώτες. Ξέρετε ποια ήταν η τύχη του; Εκδιώχθηκε απ’ όλα τα Μέσα στα οποία εκλήθη να δουλέψει».

Σκάνδαλα και περικοπές

Ο υπουργός υγείας Ανδρέας Ξάνθος εκτίμησε ότι ένα τμήμα των σκανδάλων που - ελεγχόμενα - δημοσιοποιούνταν χρησιμοποιούνταν ως αφορμή για περικοπές στην υγεία. Όπως δήλωσε «δεν κάνουμε τη συζήτηση για τα σκάνδαλα στον χώρο της υγείας για να ενοχοποιήσουμε το δημόσιο σύστημα». Θύμισε ότι «πριν από κάθε παρέμβαση ακρωτηριαστική για το δημόσιο σύστημα υγείας, προηγούνταν πάντα μία συντονισμένη επίθεση πολιτικών προσώπων και κυρίως μιντιακού κατεστημένου, το οποίο αναδείκνυε τις γνωστές παθογένειες και παρανομίες που υπήρχαν για χρόνια, ακριβώς για να είναι η δικαιολογητική βάση». 


Γεράσιμος Λιβιτσάνος
http://www.documentonews.gr/

ΠΡΕΖΑ TV
20-4-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: