Πέμπτη, Απριλίου 06, 2017

ΠΑΠΠΑΣ ΓΙΑ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ΜΕΜΠΤΟ

Ο ίδιος ο Νίκος Παππάς θα απαντήσει την Παρασκευή το πρωί, στην Ώρα του Πρωθυπουργού, στην ερώτηση του Ευάγγελου Βενιζέλου για το ταξίδι του σε Βενεζουέλα - Καραϊβική. Την Πέμπτη στη διάρκεια συνεδρίασης της Επιτροπής Θεσμών, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής απάντησε σε βουλευτές της ΝΔ ότι δεν υπάρχει κάτι μεμπτό και πως η ΝΔ μπορεί να καταθέσει για το ζήτημα πρόταση για Εξεταστική, Προανακριτική ή ότι άλλο θέλει.


«Είμαι στη διάθεση της επιτροπής, οποτεδήποτε και για οτιδήποτε. Δεν υπάρχει τίποτα μεμπτό», απάντησε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, όταν βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήγειραν ζήτημα για το ταξίδι που είχε γίνει το 2013 στη Βενεζουέλα. 

«Οποτεδήποτε και οτιδήποτε, εννοείται ότι είμαι στη διάθεση της επιτροπής. Είμαι και στη διάθεση της ΝΔ η οποία μπορεί να καταθέσει ό,τι θέλει, εξεταστική, προανακριτική ή ότι άλλο» ανέφερε.

«Μιλά η ΝΔ για ένα ταξίδι που έγινε το 2013, το οποίο μακάρι να είχε φέρει περισσότερα αποτελέσματα. Με τη Βενεζουέλα, πριν μπει στην περιδίνηση της βαθιάς οικονομικής κρίσης πολλές χώρες της Ευρώπης είχαν τότε οικονομικές σχέσεις αλλά όχι η τότε κυβέρνηση Σαμαρά» επισήμανε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής.

«Οι ελληνικές εταιρείες πετρελαιοειδών θα μπορούσαν να έχουν επωφεληθεί αν η προηγούμενη κυβέρνηση δεν είχε τέτοια στενή αντίληψη. Χώρες όπως οι ΗΠΑ, η Ρωσία, η Κίνα έχουν μεγάλου όγκου εμπορικές σχέσεις με την Βενεζουέλα. Υπάρχουν ελληνικές εταιρείες που έχουν αναλάβει έργα υποδομής στην συγκεκριμένη χώρα. Άρα δεν υπάρχει τίποτα μεμπτό» τόνισε.

Η ΝΔ έχει καταθέσει αίτημα ακρόασης του κ. Παππά ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών, μεταξύ άλλων και για το ταξίδι της Βενεζουέλας. 

Για το ίδιο θέμα ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής αναμένεται να απαντήσει την Παρασκευή σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του Ευάγγελου Βενιζέλου. 

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε απευθύνει την ερώτηση προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, μετά από δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου. 

Σύσσωμη η αντιπολίτευση εκτόξευσε πυρά για το ταξίδι και τις σχέσεις του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής με επιχειρηματία στη Βενεζουέλα. 

Σύμφωνα με τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, το δημοσίευμα «τεκμηριώνει την ύπαρξη προωθημένων μυστικών επαφών του ΣΥΡΙΖΑ με επιχειρηματικούς κύκλους της Βενεζουέλας και την επιρροή που ενδέχεται να έχουν ασκήσει αυτές στις πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης». 

Στην ερώτησή του, ο Ευάγγελος Βενιζέλος ζητούσε από τον πρωθυπουργό να απαντήσει εάν «επιβεβαιώνει ή διαψεύδει τα στοιχεία του δημοσιεύματος και για την τυχόν συνέχεια των επαφών αυτών μετά τον Ιανουάριο του 2015». 
in.gr
ΠΡΕΖΑ TV
6-4-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: