Τρίτη, Απριλίου 04, 2017

ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΖΗΤΟΥΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΝΤΑΙΣΕΛΜΠΛΟΥΜ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ

Οχι πως δεν το γνωρίζαμε, απλώς ήρθε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης να το επικυρώσει και επίσημα: η εβδομάδα πριν από το δημοψήφισμα ήταν μια μαύρη εβδομάδα για την (τηλεοπτική) δημοσιογραφία στην Ελλάδα.

Η Ανεξάρτητη Αρχή καταλόγισε πρόστιμα στα κανάλια για τον τρόπο παρουσίασης του «όχι» και του «ναι» (δεν έχουν ανέβει ακόμα στη Διαύγεια).

Οι αποφάσεις ελήφθησαν κατά πλειοψηφία από τον πρόεδρο Αθ. Κουτρομάνο, τον αντιπρόεδρο Ροδ. Μορώνη και τα μέλη Δ. Παπαδοπούλου, Β. Καραποστόλη και Ν. Κιάο, ενώ μειοψήφησαν (ζητώντας «απλή σύσταση» στα κανάλια) τα μέλη Γ. Σαρειδάκης, Λ. Μήτρου και Π. Διαμαντάκου. Απουσίαζε ο Γ. Πλειός.


Σύμφωνα με τον Ροδόλφο Μορώνη, «μόνο αδιαμφισβήτητες και “μετρήσιμες” παραβιάσεις της νομοθεσίας, όπως η μετάδοση πολιτικών εκπομπών κατά το τελευταίο 48ωρο, και η εμφανής παραβίαση της ισομερούς ενημέρωσης αντιμετωπίστηκαν κυρωτικά».

◼ Στον ΣΚΑΪ το πρόστιμο έφτασε συνολικά στα 50 χιλ. ευρώ. 15 χιλ. ευρώ για τη μετάδοση πολιτικών εκπομπών στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου πριν από το δημοψήφισμα, πρακτική που απαγορεύεται από τον νόμο για όλες τις εκλογικές διαδικασίες.

Αλλα 15 χιλ. ευρώ για ανισομέρεια των δύο πλευρών, μια και οι υποστηρικτές του «ναι» στα πάνελ ήταν πολλαπλάσιοι έναντι του «όχι».

Και, τέλος, 20 χιλ. ευρώ επειδή διαπιστώθηκε εκτενής κάλυψη της συγκέντρωσης του «ναι» και μηδαμινή του «όχι».

◼ Για το Star, που μετέδωσε τη συγκέντρωση του «ναι» 112 λεπτά και τη συγκέντρωση του «όχι» μόλις 2 λεπτά, η απόφαση θα βγει την επόμενη εβδομάδα.

◼ Στο MEGA επεβλήθη πρόστιμο ύψους 20 χιλ. ευρώ για το «τρέιλερ» που είχε φτιάξει με δήλωση του οικονομολόγου καθηγητή Ι. Τσαμουργκέλη για τα δεινά που θα υποστεί η Ελλάδα εάν πλειοψηφήσει το «όχι». Το κανάλι τιμωρήθηκε για πρόκληση πανικού και προσπάθεια χειραγώγησης του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος.

◼ Στον ΑΝΤ1 και το Epsilon το πρόστιμο ήταν από 15 χιλ. ευρώ στο κάθε κανάλι για μετάδοση πολιτικής εκπομπής το Σαββατοκύριακο πριν από το δημοψήφισμα.

Ακόμη μία συνεδρίαση για τις άδειες

Σήμερα το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης θα συνεδριάσει για τις τηλεοπτικές άδειες. Για ακόμα μία φορά.

Εχουν περάσει κάμποσοι μήνες από τη συγκρότησή του, μπήκε Απρίλιος ήδη και το περίφημο ΕΣΡ ακόμα συσκέπτεται για τις τηλεοπτικές άδειες - όταν φυσικά δεν ασχολείται με τα προβλήματα των μελών του Δ.Σ. του.

Συγκεντρώνει γνώμες και απόψεις, ενημερώνεται από παντού και στη συνέχεια δέκα μέρες κοσκινίζει, συγγνώμη, διασκέπτεται ήθελα να πω.

Κάποια στιγμή θα βγάλουν μια απόφαση, δεν μπορεί. Σύμμαχός τους ο χρόνος. 
Δημήτρης Κανελλόπουλος
http://www.efsyn.gr


ΠΡΕΖΑ TV
4-4-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: