Δευτέρα, Απριλίου 03, 2017

ΧΙΟΣ: ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ Η ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΥ ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΥ ΜΑΤΘΑΙΟΥ ΜΕΡΜΗΓΚΟΥΣΗ, ΛΟΓΩ… ΕΜΠΥΡΕΤΟΥ ΙΩΣΕΩΣ

Όπως γράφει το astraparis.gr:

Εμπύρετο ίωση επικαλέσθηκε, μέσω της συνηγόρου του, ο κ. Ματθαίος Μερμηγκούσης, που επρόκειτο να δικασθεί το πρωί της Δευτέρας, 3 Απριλίου 2017, για την επίθεση κατά του διευθυντή του astraparis.gr κ. Γιάννη Στεβή. Η συνήγορός του κα Βιργινία Καψύλη παρουσίασε ιατρική βεβαίωση, με ημερομηνία 31 Μαρτίου 2017 και με ισχύ έξι ημέρες, σύμφωνα με την οποία ο κατηγορούμενος πάσχει από εμπύρετο ίωση.


Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Χίου, που εξέτασε την υπόθεση, όρισε νέα δικάσιμο την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017.

Σε ό,τι αφορά την μήνυση του κ. Μερμηγκούση κατά του κ. Στεβή για συκοφαντική δυσφήμιση το δικαστήριο αυτεπαγγέλτως ανέβαλε επ΄ αόριστον την εκδίκασή της έως ότου τελεσιδικήσει η υπόθεση στην οποία ο πρώτος είναι κατηγορούμενος. Να υπενθυμίσουμε ότι σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο κ. Μερμηγκούσης παραπέμπεται με τις κατηγορίες της πρόκλησης σωματικής βλάβης, της εξύβρισης, της απειλής και της φθοράς ξένης περιουσίας.

Η επίθεση αυτή είχε σημειωθεί στην διάρκεια ρατσιστικής συγκέντρωσης και πορείας προς τον καταυλισμό της Σούδας, το βράδυ της 14ης Σεπτεμβρίου 2016. Ο κ. Μερμηγκούσης κατηγορείται ότι κτύπησε τον κ. Στεβή στα χέρια και του πέταξε στο έδαφος την βιντεοκάμερα, την οποία αρνήθηκε να του παραδώσει και την έδωσε σε παριστάμενο αστυνομικό.

Όπως σημειώνεται στο σχετικό ρεπορτάζ εκείνης της ημέρας, «η επίθεση στον κ. Στεβή έγινε ενώ αυτός ευρίσκετο πίσω από την γραμμή των ΜΑΤ και άλλων αστυνομικών, οι οποίοι – παρότι τους εζητήθη – αρνήθηκαν να προβούν σε σύλληψη του κ. Μερμηγκούση». Μάλιστα, την ίδια μέρα, «προηγουμένως, σε άλλο περιστατικό δέχθηκε φραστική επίθεση ο δημοσιογράφος του politischios.gr κ. Παντελής Φύκαρης, ενώ οι δημοσιογράφοι καταδιωκόμενοι κατέφυγαν σε καταστήματα της περιοχής ή απομακρύνθηκαν για να αποφευχθούν σοβαρότερα επεισόδια σε βάρος τους». 
 ΠΡΕΖΑ TV
3-4-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: