Δευτέρα, Απριλίου 10, 2017

ΑΥΤΟΦΩΡΟ ΓΙΑ ΒΑΞΕΒΑΝΗ ΜΕΤΑ ΤΗ ΜΗΝΥΣΗ ΤΗΣ ΣΥΖΥΓΟΥ ΤΟΥ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ

Στο Αστυνομικό Τμήμα της Καλλιθέας παραδόθηκαν οι δημοσιογράφοι Κώστας Βαξεβάνης και Βασίλης Ανδριανόπουλος, μετά τη μήνυση της Λ΄νας Νικολοπούλου. Οι δύο δημοσιογράφοι δικάζονται με τη διαδικασία του αυτοφώρου.
Μήνυση κατά του εκδότη της εφημερίδας Documento Κώστα Βαξεβάνη κατέθεσε η σύζυγος του Γιάννη Στουρνάρα, Λίνα Νικολοπούλου.

Η σύζυγος του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος μήνυσε τον δημοσιογράφο για το χθεσινό ρεπορτάζ του στην εφημερίδα που επιγράφεται «Οικογένεια Στουρνάρα – Μεγάλος έρωτας με τις φαρμοκοβιομηχανίες».

Η Λίνα Νικολοπούλου χαρακτηρίζει απολύτως ψευδές και συκοφαντικό το δημοσίευμα ότι το δημοσίευμα θίγει την τιμή και την υπόληψή της και πως θέλει να την εξοντώσει οικονομικά.

Στο Αστυνομικό Τμήμα της Καλλιθέας παραδόθηκαν οι δημοσιογράφοι, Κώστας Βαξεβάνης και Βασίλης Ανδριανόπουλος, στον οποίο επίσης απευθύνεται η μήνυση της συζύγου του Γιάννη Στουρνάρα. Οι δύο δημοσιογράφοι δικάζονται σήμερα με τη διαδικασία του αυτοφώρου.

Τι απαντά ο δημοσιογράφος


Η κυρία Σταυρούλα Νικολοπούλου-Στουρνάρα, σύζυγος του Κεντρικού Τραπεζίτη της χώρας, εκπροσωπώντας προφανώς τα «οικογενειακά συμφέροντα» τα οποία περιγράφονται στο Documento της Κυριακής, κατέθεσε μήνυση εναντίον μου, ζητώντας την ενεργοποίηση του αυτοφώρου και τη σύλληψή μου.

Η οικογένεια Στουρνάρα, φαίνεται πως συνδέεται με τον πρώην υπουργό Γιάννο Παπαντωνίου, όχι μόνο με γειτονικά οικόπεδα, φιλία και συγκατοίκηση στα δώματα της εξουσίας, αλλά και την ίδια τακτική. Επιτίθεται σε όποιον δημοσιογράφο περιγράψει απλώς τα έργα και τις ημέρες τους.

Ο κεντρικός τραπεζίτης Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος εμφανίζεται από τα στοιχεία του Documento, να ακολουθεί τον ευτελή δρόμο των «ομιλιών» σε συνέδρια τα οποία οργανώνει η σύζυγός του και χρηματοδοτούν οι φαρμακοβιομηχανίες, χωρίς να σέβεται το θεσμικό του ρόλο ή να κρατά τα προσχήματα, δεν τόλμησε να απαντήσει. Η οικογένεια επέλεξε τη μήνυση και τη βία του αυτοφώρου.

Προσπαθούν έτσι να κάνουν δύο πράγματα. Να καλυφθούν στην κοινή γνώμη και τα ευρωπαϊκά όργανα στα οποία είναι υπόλογοι, αλλά και να φοβίσουν. Δεν μπορούν να διανοηθούν πως απλώνονται χέρια πάνω τους και τους ακουμπούν, αυτούς που θεωρούν τον εαυτό τους, μόνιμο φορέα της εξουσίας και τα συμφέροντά τους συμφέροντα της χώρας.

Όποια μέθοδο και να επιλέξουν θα χρειαστεί να απαντήσουν για τις 400.000 ευρώ που πήρε η κυρία Στουρνάρα, επί Υπουργίας Άδωνη Γεωργιάδη, μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ χωρίς διαγωνισμό για «συνέδρια». Να απαντήσουν για τα συνέδρια που οργανώθηκαν με χορηγία φαρμακοβιομηχανιών και την «επιστημονικότητα» που αποκτούσαν με καθηγητές εκλεκτούς της Novartis. Να απαντήσουν γιατί ο Γιάννης Στουρνάρας περιφέρεται σε συνέδρια αγορεύοντας για το φάρμακο και από όλες τις δαπάνες που θεωρεί μεγάλες σε αυτή τη δύσμοιρη χώρα, χαρακτηρίζει χαμηλή και αναγκαία να αυξηθεί, μόνο αυτή για το φάρμακο. Θα χρειαστεί να απαντήσουν για τις «έρευνες αγοράς» που κάνουν οι οικογενειακές επιχειρήσεις με εντολή φαρμακοβιομηχανιών πληρώνοντας γιατρούς.

Η οικογένεια Στουρνάρα δεν δίνει μια νομική μάχη όπως θέλει να δείχνει, αλλά μια μάχη επιβίωσης. Προσπαθεί να διασώσει και να κρύψει τον τρόπο με τον οποίο δρα και λειτουργεί.

Τους ενημερώνω πως αφού θέλουν τόσο πολύ να με πάνε στα δικαστήρια βίαια, με χειροπέδες και φωτογραφίσεις, θα φροντίσω να είμαι εκεί. Στις 12 το μεσημέρι θα είμαι στα δικαστήρια, όπου φαντάζομαι δε θα τολμήσει να είναι ο κύριος Στουρνάρας. Και αφού είναι τόσο πολύ φίλοι και θαυμαστές του «μέντορα» Γιάννου Παπαντωνίου, να τους θυμίσω και την κατάληξή του.

left.gr
ΠΡΕΖΑ TV
10-4-2017

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΜΑΣΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΚΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΑΓΓΙΞΕΙ Η "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ" ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΑΦΟΥ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ "ΕΛΛΑΔΟΣ", ΜΟΝΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ, ΚΑΙ ΥΠΟΚΕΙΤΑΙ ΣΤΟ ΑΓΓΛΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ.
ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ "ΛΥΜΕΝΑ" ΝΑ ΗΤΑΝ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ" ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΤΟ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΝΑ ΕΙΧΑΜΕ ΑΛΛΟΝ ΕΝΑΝ "ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟ".

tttranos είπε...

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΦΤΑΙΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΘΑΙΡΕΣΕ.
Η ΚΩΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΠΗΓΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ
ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΕ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΦΗΣΑΝ ΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ.