Τετάρτη, Απριλίου 26, 2017

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ- ΣΗΜΙΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

Συνάντηση με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη είχε η Φώφη Γεννηματά πριν από λίγη ώρα. Η συνάντηση έγινε στο γραφείο του κ. Σημίτη στη Βουλή και την ζήτησε, σύμφωνα με πληροφορίες η κ. Γεννηματά. Κατά τις ίδιες πληροφορίες τον ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ και τον σχεδιασμό της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για τη συγκρότηση ενιαίου πολιτικού φορέα.

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο επικράτησε ένταση στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ και χθες η κ.Γεννηματά κατά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ανακοίνωσε τη διεξαγωγή έκτακτου συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ.

Προχώρησε επίσης ουσιαστικά στο ξήλωμα των αρμοδιοτήτων του γραμματέα της ΚΠΕ Στέφανου Ξεκαλάκη και του Πολιτικού Συμβουλίου, που διαφωνούσαν με τις αποφάσεις για την πορεία προς το συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπράταξης, ενώ άφησε αιχμές κατά της ομάδας του Νίκου Ανδρουλάκη η οποία είχε καταθέσει πρόταση τελευταία στιγμή κατά τη συνεδρίαση του Σαββάτου με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση.
Καθώς στελέχη του πάλαι πότε εκσυγχρονιστικού χώρου κινούνται σε διαφορετική λογική από την κ.Γεννηματά και τη Δημοκρατική Συμπαράταξη (σημειωτέον εξάλλου ότι σε κόμμα μετουσιώνεται η Ώρα Αποφάσεων των Διαμαντοπούλου- Φλωρίδη- Ραγκούση, με την οποία βρίσκεται κοντά το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη, ενώ στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ ο Ευάγγελος Βενιζέλος κρατά αποστάσεις από όλα τα εσωκομματικά δρώμενα), φαίνεται πως η συνάντηση πραγματοποιήθηκε ακριβώς για να ξεκαθαρίσει το τοπίο στο χώρο της κεντροαριστεράς.
Η συνάντηση με τον κ.Σημίτη διήρκεσε μία ώρα. Σύμφωνα με όσα έλεγαν στη συνέχεια πηγές από την πλευρά της κ.Γεννηματά σε δημοσιογράφους, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συναντά τον πρώην πρωθυπουργό τακτικά και συγκεκριμένα μία φορά το δίμηνο. Οι ίδιες πηγές διαβεβαίωναν ότι ο κ.Σημίτης είναι πάντα υποστηρικτικός στο εγχείρημα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.
Ανέφεραν πάντως ότι Γεννηματά – Σημίτης δε συζήτησαν για το αίτημα των εκλογών, που ο πρώην πρωθυπουργός είχε θέσει μετ επιτάσεως και στην τελευταία του συνέντευξη. Οι ίδιες πηγές από την πλευρά της κ.Γεννηματά έλεγαν: “Θέλουμε εκλογές και αύριο, αλλά δε μπορούμε να τις επιβάλλουμε. Το θέμα είναι και τι θα βγει από εκλογές. Άμα είναι να έχουμε μια από τα ίδια..."   http://news247.gr/ 

ΠΡΕΖΑ TV
26-4-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: