Πέμπτη, Απριλίου 06, 2017

ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΕ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ

Η αύξηση που θα προκύψει στα διόδια από την έναρξη της λειτουργίας των νέων σηράγγων των Τεμπών δεν θα υπερβαίνει τα 30 λεπτά του ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα, το τίμημα των διοδίων στους σταθμούς της Λεπτοκαρυάς και του Μακρυχωρίου θα αναπροσαρμοστεί προς τα πάνω. Τα διόδια στη Λεπτοκαρυά αυξάνονται στα 3,10 ευρώ από 1,90 σήμερα, ενώ στο Μακρυχώρι το τίμημα αναπροσαρμόζεται επίσης και από 1,40 ευρώ γίνεται 2,50.


Την ίδια όμως ώρα, καταργείται από σήμερα ο σταθμός διοδίων του Πυργετού, επομένως αν αφαιρεθεί το τίμημα των 2 ευρώ που καλούταν να πληρώσει ο οδηγός,  η διαφορά που προκύπτει είναι 30 λεπτά του ευρώ.

Βέβαια, θα προστεθούν πλευρικά διόδια στον Πλαταμώνα και τον Ευαγγελισμό, τα οποία όμως θα επηρεάζουν μόνον τις τοπικές μετακινήσεις. Μάλιστα, έχει ήδη προβλεφθεί δωρεάν μετακίνηση των μόνιμων κατοίκων των γύρω οικισμών, για τα τρία πρώτα χρόνια λειτουργίας του αυτοκινητοδρόμου.

Η διαδρομή του τμήματος Κλειδί Ημαθίας- Ράχες Φθιώτιδας, μήκους 230 χιλιομέτρων, θα κοστίζει 15,10 ευρώ για ένα Ι.Χ., ενώ η πλήρης διαδρομή Αθήνα-Θεσσαλονίκη, θα αγγίζει-και με την επιβάρυνση των 30 λεπτών του ευρώ- τα 29 ευρώ με συνολικά 10 σταθμούς διοδίων από τις Αφίδνες μέχρι τα Μάλγαρα. LEFT.GR

ΠΡΕΖΑ TV
6-4-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: