Τετάρτη, Απριλίου 12, 2017

ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ ΣΕ ΝΔ: ΕΙΣΤΕ Η ΝΟΣΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΜΠΕΡΔΕΨΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΗΣ ΜΕ ΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη, που κατά τη συζήτηση για την εξεταστική για την υγεία επιτέθηκε στην κυβέρνηση για τη Μάλτα, απάντησε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Ο υπουργός Οικονομικών κατηγόρησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι λέει σκοπίμως ανακρίβειες για την οικονομία, για τη συμφωνία της Μάλτας και τα επόμενα βήματα, ενώ αποφεύγει να τοποθετηθεί στα θετικά σημεία της συμφωνίας.

"Μόνο στο μυαλό σας δεν είστε λαϊκιστές. Πολιτεύεστε με τρόπο που θυμίζει τις χειρότερες εποχές της παράταξης σας", είπε ο κ.Τσακαλώτος, κατηγορώντας ουσιαστικά τον κ.Μητσοτάκη ότι εκφράζει τη χειρότερη παράδοση της δεξιάς καίτοι δηλώνει κατά του λαϊκισμού.
"Είσαστε η νόσος που έχει μπερδέψει τον εαυτό της με τη θεραπεία" είπε επίσης, τονίζοντας ότι οι πολιτικές του ακραίου νεοφιλελευθερισμού ευθύνονται για τη διάλυση στην αγορά εργασίας και θεωρούν "ιδεοληψία" οποιαδήποτε ρύθμιση. Υποστήριξε επίσης ότι οι ακραίες δεξιές δυνάμεις στην Ευρώπη είναι αποτέλεσμα των πολιτικών του ΕΛΚ, στο οποίο ανήκει και η ΝΔ.
"Μας κατηγορείτε για την καθυστέρηση στη διαπραγμάτευση ενώ όλοι την αποδίδουν στον τσακωμό ΔΝΤ-ΕΕ" είπε επίσης ο κ.Τσακαλώτος και πρόσθεσε: "Δεν ξέρετε ότι τίποτε δεν είναι συμφωνημένο αν δεν έχουν συμφωνηθεί όλα; Γιατί βιάζεστε να πείτε ότι έχουμε αποφασίσει για το χρέος;"
Κατηγόρησε επίσης τον πρόεδρο της ΝΔ ότι δεν αναφέρθηκε στα θετικά της συμφωνίας. "Για τα μέτρα που αφορούν το χρέος και αναμένεται να καθοριστούν πριν τη συμφωνία δεν ακούσατε τίποτα. Είπατε ανακρίβειες ότι πάει χάλια η αγορά εργασίας. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΡΓΑΝΗ, υπάρχει θετικό ισοζύγιο προσλήψεων - αποχωρήσεων ρεκορ από το 2001. Αύξηση στις θέσεις εργασίας που είναι μόνιμες έναντι αυτών που δεν είναι. 150.000 η αύξηση θέσεων εργασίας", είπε και ρώτησε τον κ.Μητσοτάκη: "Είναι τελείως αμελητέο για σας ότι πλέον του 1 δισ θα είναι για την παιδική φτώχεια, ή το πακέτο για τη στέγαση ή για τους νέους ώστε να σταματήσουν να φεύγουν στο εξωτερικό;"
«Τελεί σε πανικό ο Υπουργός Οικονομικών και λέει ψέματα για το χρέος», ανέφεραν πηγές της ΝΔ μετά την απάντηση Τσακαλώτου στην ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη. «Όλοι οι ξένοι αξιωματούχοι απάντησαν ότι δεν υπάρχει τίποτα για το χρέος. Πήγαν τα έδωσαν όλα για ένα τέταρτο πρόγραμμα, χωρίς χρηματοδότηση και χωρίς να πάρουν κάτι για το χρέος», προσέθεταν οι ίδιες πηγές. Όσον αφορά τα της εξεταστικής για την υγεία, γαλάζιες πηγές τόνιζαν ότι είναι παράλογο από την κυβέρνηση να μην δέχονται να διερευνηθούν τα δύο προηγούμενα χρόνια, ενώ η ΝΔ δέχεται να γίνει συζήτηση για την προηγούμενη εικοσαετία. http://news247.gr/

ΠΡΕΖΑ TV
12-4-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: