Τετάρτη, Απριλίου 19, 2017

ΑΝΕΡΓΟΙ ΣΤΟ ΠΕΡΑΜΑ ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΠΛΗΡΩΤΑ ΤΡΟΦΕΙΑ

Αντιμέτωποι ακόμα και με κατασχέσεις βρίσκονται αυτή την περίοδο άνεργοι του Περάματος, επειδή δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν τα τροφεία των παιδιών τους που φιλοξενούνται σε δημοτικούς παιδικούς σταθμούς! Οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου στέλνουν τις σχετικές ατομικές ειδοποιήσεις απειλώντας με «αναγκαστικά μέτρα είσπραξης» ανέργους ακόμα και για οφειλές ύψους μόλις ...35 ευρώ! Τέτοιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι και το «ραβασάκι» που έστειλαν στις 2 Φλεβάρη του 2017 σε άνεργο για την οφειλή τροφείων «μηνός Οκτωβρίου 2015». Οπως αναγράφεται, το «ποσό οφειλής είναι 35 ευρώ» και η διορία αποπληρωμής ήταν στις 15 Μάρτη του 2017.  

Στην ατομική ειδοποίηση αναφέρεται συγκεκριμένα «παρακαλούμε για την εμπρόθεσμη καταβολή τους (των 35 ευρώ), ώστε να αποφύγετε τις νόμιμες προσαυξήσεις, τη στέρηση της φορολογικής σας ενημερότητας και την επιβολή λοιπόν αναγκαστικών μέτρων είσπραξης». Και ποιος ξέρει πόσα τέτοια ειδοποιητήρια έχουν αποσταλεί και σε πόσους εργαζόμενους που δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα.
Το γεγονός αυτό έρχεται να αναδείξει ότι η δημοτική αρχή Περάματος (ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ) συνεχίζει να κρατάει τη σκυτάλη του πρωτεργάτη της αντιλαϊκής πολιτικής. Γνωρίζοντας ότι το Πέραμα είναι μία από τις εργατουπόλεις όπου η ανεργία έχει χτυπήσει «κόκκινο», ξεπερνώντας σύμφωνα με τα δικά τους τα στοιχεία το 35% με 40%, ότι η φτώχεια και η εξαθλίωση καλπάζουν, δεν έχει λάβει κανένα στοιχειώδες μέτρο για την προστασία των ανέργων που, όπως αποδεικνύουν οι ατομικές ειδοποιήσεις, αδυνατούν να πληρώσουν ακόμα και το ποσό των 35 ευρώ το μήνα για τροφεία.
Πρόκειται για συνειδητή πολιτική επιλογή, αφού η δημοτική αρχή έχει απορρίψει τα αιτήματα που προβάλλει κάθε φορά ο συνδυασμός του ΚΚΕ («Λαϊκή Συσπείρωση»), είτε με την κατάθεση προς ψήφιση σχετικών προτάσεων, είτε ψηφισμάτων για μηδενικά τροφεία και μηδενικά δημοτικά τέλη για τις οικογένειες των ανέργων, πολυτέκνων και των οικογενειών που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι σε περίπτωση που μια οικογένεια δεν έχει τη δυνατότητα να πληρώσει τα τροφεία στους δήμους, τότε οι υπηρεσίες με βάση τον Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων (ΚΕΔΕ) στέλνουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές στην Εφορία και ακολουθείται η διαδικασία της αναγκαστικής είσπραξης ή ακόμα και κατάσχεσης περιουσιακών στοιχείων των οφειλετών.
Ακόμα περιμένουν το «πρόγραμμα στήριξης»
Επιπρόσθετα, την ίδια στιγμή που οικογένειες ανέργων απειλούνται με «αναγκαστικά μέτρα είσπραξης» για οφειλές 35 ευρώ, η δημοτική αρχή, σε συμπαιγνία με την Περιφέρεια και την κυβέρνηση, προσπαθούν να ακυρώσουν ακόμα και το εγκεκριμένο εδώ και τρία χρόνια πρόγραμμα στήριξης μαθητών (ένα γεύμα σε όλα τα παιδιά του Περάματος), σχολείων (εξασφάλιση θέρμανσης κ.ά.) και ανέργων του Περάματος, ύψους 320.000 ευρώ.
Επικαλούμενοι διάφορα νομικίστικα τερτίπια, Περιφέρεια και δήμος πάνε να στερήσουν ακόμα και αυτό το ελάχιστο βοήθημα από τις άνεργες οικογένειες και τα παιδιά του Περάματος! Ωστόσο, τα νομικά κολλήματα «πάνε περίπατο» όταν πρόκειται για τη στήριξη των επιχειρηματικών ομίλων, των οποίων τα συμφέροντα είναι «ιερά και όσια» για την κυβέρνηση. Ενώ δηλαδή «διυλίζουν τον κώνωπα» όσον αφορά τις 320.000 για τους ανέργους και τα παιδιά τους στο Πέραμα και φτάνουν να απειλούν οικογένειες ανέργων για οφειλές 35 ευρώ, η Περιφέρεια ετοιμάζεται να προσφέρει 120 εκατ. ευρώ ώστε «να συνδράμει στην επέκταση του επιβατικού λιμένος Πειραιά προς τη νότια πλευρά», ο οποίος ως γνωστόν ανήκει στους μονοπωλιακούς ομίλους και συγκεκριμένα στην COSCO, στην οποία η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ παρέδωσε το 67% του ΟΛΠ. Σύμφωνα με τη Ρ. Δούρου στην αρμόδια Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής, η συνδρομή της Περιφέρειας θα είναι «στην κατασκευή ωφέλιμων κρηπιδότοιχων συνολικού μήκους 1.500 μ.» και «στους νέους χερσαίους χώρους επιφάνειας 133 στρεμμάτων. Η εκτιμώμενη δαπάνη του έργου ανέρχεται σε 120 εκατ. πλέον ΦΠΑ»!
Η Κομματική Οργάνωση Περάματος του ΚΚΕ σε ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι πρέπει να γίνει κριτήριο για το λαό του Περάματος η στάση κυβέρνησης, Περιφέρειας και δήμου, «που επιβεβαιώνει ότι είναι προσανατολισμένοι στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου», αρνούμενοι να δώσουν ακόμα και «τα ελάχιστα ψίχουλα των 320 χιλιάδων ευρώ», που δεν μπορούν να καλύψουν ούτε στοιχειώδεις ανάγκες.
Καλεί το λαό του Περάματος να απαντήσει με την οργάνωση της πάλης του, διεκδικώντας «μηδενικά δημοτικά τέλη και μηδενικά τροφεία στους παιδικούς σταθμούς για τις οικογένειες ανέργων πολυτέκνων και αυτές που διαβιούν κάτω από το όριο της φτώχειας. Δωρεάν πρόσβαση σε αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες για όλους τους μαθητές. Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για τους μαθητές, τους ανέργους και τις οικογένειές τους». 
http://www.rizospastis.gr 

ΠΡΕΖΑ TV
19-4-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: