Κυριακή, Απριλίου 09, 2017

ΚΑΡΤΕΛ ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ: ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΗΣ ΕΚΔΙΚΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΞΕΝΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΕΣ

Σε αναβολή για τα τέλη Απριλίου οδηγήθηκε η προγραμματισμένη για χθες συνεδρίαση της Ολομέλειας της Επιτροπής Ανταγωνισμού η οποία επρόκειτο να ασχοληθεί με τις ξένες πολυεθνικές κατασκευαστικές εταιρείες που εμπλέκονται στην υπόθεση του «καρτέλ των εργολάβων».

Ο λόγος για την αναβολή της εκδίκασης ήταν ότι μόλις μία ημέρα πριν (6/4) άλλαξε η σύνθεση της Επιτροπής Ανταγωνισμού καθώς δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η απόφαση για τον ορισμό νέας αντιπροέδρου, ενός νέου τακτικού μέλους και δύο αναπληρωματικών μελών.


Τα νέα στελέχη που διορίστηκαν από την κυβέρνηση κρίθηκε ότι χρειάζονται χρόνο να ενημερωθούν για την υπόθεση και δεν θα μπορούσαν να συμμετάσχουν στην εκδίκασή της πριν αποκτήσουν πλήρη εικόνα.

Παράλληλα πληροφορίες κάνουν λόγο για τη διατύπωση σωρείας ενστάσεων από τους ξένους κατασκευαστικούς ομίλους που αναμένεται ότι θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε περαιτέρω επιπλοκές και καθυστερήσεις τη διαδικασία.

Οι ξένες κατασκευαστικές εταιρείες οι οποίες εμπλέκονται στην υπόθεση δεν συμμετείχαν στη διαδικασία διευθέτησης με την Επιτροπή Ανταγωνισμού την οποία αξιοποίησαν οι ελληνικές κατασκευαστικές επιχειρήσεις.

Μεταξύ των ομίλων που έχουν εμπλοκή είναι η γερμανική Hochtief, η Siemens, η γαλλική Vinci, η ισπανική FCC, η γαλλική Alstom Transport, η ολλανδική Van Oord, καθώς και οι ιταλικές Salini (σήμερα Salini Impregilo), Seli, Impresa, Rizzani, Maire Tecnimont και Taddei.  
Βασίλης Γεώργας
http://www.efsyn.gr/

ΠΡΕΖΑ TV
9-4-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: